Šport > Košarka
75 ogledov

Gašper Vidmar: orjak z avtobusa številka 13

Žurnal24 main
O njegovem prihodu se je govorilo zelo dolgo, naposled se je uresničil. Gašper Vidmar je trenutno prvi center Olimpije ter eden najboljših strelcev in skakalcev pripravljalnih tekem.

Ni še preteklo tako veliko vode od časov, ko se je Gašper Vidmar na treninge Slovana, ki ga je tedaj vodil Aleš Pipan, vozil z mestnim avtobusom številka 13. Zanimivo, da si je pri zmajih izbral dres s prav to številko. Zdaj mu avtobusi niso več potrebni, že pred dvema letoma je postal varovanec izvrstnega trenerja Bogdana Tanjevića v Fenerbahčeju, kjer pa se v lanski sezoni ni pretirano naigral, zato so ga Turki za eno sezono odstopili Olimpiji.

Gašper Vidmar še v športni opremi svojega turškega kluba. © Nik Rovan

 
Fenerbahče je njegovo pogodbo "zamrznil", zato ga po letošnji sezoni načeloma čaka vrnitev v Carigrad in še dve leti v majici Fenerja. Seveda je mogoča tudi različica, po kateri bi Gape pod Rožnikom ostal dlje časa, vendar Turki enega slovenskih centrskih biserov gotovo ne bodo zlahka spustili iz rok. "Po dveh letih je lepo biti doma. To sezono bom izkoristil najbolje, kar se da," je uvodoma dejal Vidmar.

Marsikdo se sprašuje, kje za vraga je bila Olimpija pred dvema letoma, ko sta sila obetavna mladca – Vidmar in Emir Preldžić  – "popihala" v turško prestolnico. "Ni mi žal, da sem odšel v Turčijo, kjer sem si nabral koristne izkušnje. Tedaj mi Olimpija ni pokazala nobene konkretne ponudbe, ni bilo nobenega večjega zanimanja, sledila pa je ponudba iz Turčije. Eden od razlogov, zakaj sem odšel k Fenerbahčeju je tudi dejstvo, da je Bogdan Tanjević za mlade eden najboljših trenerjev v Evropi," je povedal Gape, ki ga je evroligaško tekmovanje v lanski sezoni pripeljalo tudi v Tivoli.

Vidmar je na reprezentančnem situ skupaj z vrstnikom Jako Klobučarjem odpadel zadnji, vendar je kasneje Novomeščana poškodba Bena Udriha vseeno popeljala na Poljsko , robustni center pa se je pridružil klubskim pripravam. "Na pripravah sem nabiral izkušnje in se učil od sterejših igralcev, zato nisem zelo razočaran, da nisem odšel na Poljsko," se je glasil malce presenetljiv komentar Vidmarja, ki je za konec pojasnil še, kaj bo v Tivoliju pri svoji igri skušal izboljšati: "Moram popraviti proste mete, pri katerih sem bil preteklo sezono v Turčiji slab in tudi centrsko igro."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.