Šport > Košarka
25 ogledov

Ginobilija ne bo na SP

Kdo ve, morda se je Manuel Ginobili ustrašil, da bi se v izločilnih dvobojih soo Žurnal24 main
Po Pauju Gasolu je nastop na letošnjem svetovnem košarkarskem prvenstvu zdaj odpovedal še en zvezdnik, Argentinec Manuel Ginobili. Poleti se bo raje posvetil družini.

Izvrstni branilec moštva lige NBA San Antonio Spurs Manu Ginobili se je odpovedal nastopu za argentinsko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v košarki, ki bo avgusta v Turčiji. Argentinec se bo raje posvetil družini. "Danes sem sprejel zelo težko odločitev. Odločitev sem sprejel skupaj z mojo družino, da se ne bom udeležil svetovnega prvenstva v Turčiji," je košarkarjevo stališče objavil argentinski časnik La Nacion.

Argentinski zvezdnik ima v tem trenutku pomembnejša opravila. Julija pričakuje rojstvo dvojčkov in zato želi biti ob strani ženi, proste trenutke pa želi izkoristiti tudi za počitek po naporni sezoni v ligi NBA, v kateri se je skupaj z Ostrogami prebil v končnico prvenstva. Sezona je pri košarkarju pustila posledice, poškodbe, ki jih je treba zaceliti.

"Moje telo se preprosto ni pripravljeno podvreči težkemu nastopu za reprezentanco, ne da bi pred tem imel dovolj časa za počitek in dobre priprave," je še poudaril 32-letni Argentinec, ki pa želi za reprezentanco zaigrati na prihodnjih olimpijskih igrah. V Londonu želi čez dve leti skupaj z reprezentanco ponoviti zlato olimpijsko pravljico iz Aten (2004).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.