Šport > Košarka
0 ogledov

Glavni kandidat Bečirović

becirovic_dmj_spo_111207_main Žurnal24 main
Kot kaže, je najresnejši kandidat za prevzem selektorske funkcije Memi Bečirović. V igri naj bi bil še Sašo Filipovski, Tomo Mahorič pa je pogovore z zvezo zanikal.

Preprosto je neodgovorno voditi oba tako velika projekta in glede na to, da si kruh služim pri Unionu Olimpiji, imam obveznosti do nje.
Jure Zdovc
Potem ko je selektorsko mesto slovenske košarkarske reprezentance, ki jo je popeljal do četrtega mesta v Evropi, zapustil trener Uniona Olimpije Jure Zdovc, se je vnela razprava, kdo bo njegov naslednik. Tomo Mahorič je že zanikal, da bi bil kandidat za selektorja, pogovore s KZS pa je potrdil Memi Bečirović. Ni izključeno, da te funkcije ne prevzame Sašo Filipovski, s katerim se je slovenska zveza že poskušala dogovoriti, preden je bil ustoličen Zdovc. Matej Avanzo, direktor reprezentanc, je zatrdil, da bo selektor Slovenec.

"Preprosto je neodgovorno voditi oba tako velika projekta in glede na to, da si kruh služim pri Unionu Olimpiji, imam obveznosti do nje. Vodenje reprezentance je bila izkušnja, za katero ne bi mogel reči, ali je bila uspešna ali ne, a dejstvo je, da cilja nismo izpolnili. Veseli me, da so ti igralci pokazali velik karakter, hrabrost in borbenost, zaradi česar smo prišli do te zgodovinske uvrstitve, na žalost pa so nam poškodbe preprečile, da bi prišli do medalje," je razloge za zaključek selektorske dejavnosti razkril Zdovc.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Matej Avanzo je v pogovoru za Žurnal24 povedal, da se je KZS z zdaj že bivšim selektorjem razšla v dobrih odnosih in da nobena od strani ne izključuje možnosti sodelovanja v prihodnosti. Zdovc se je odločil, da ne zmore več delovati na dveh frontah in odhaja s čela reprezentančnega strokovnega štaba. Dodatni razlog, ki je pripomogel k tej odločitvi, je tudi dejstvo, da je zadnja leta zaradi košarke trpelo njegovo družinsko življenje in se želi Zdovc, sicer oče treh otrok, med poletnimi počitnicami nekoliko bolj posvetiti svoji družini, ne pa košarki, ki ji je tako ali tako posvetil večji del svojega življenja.

Jure je ves čas vztrajal pri svojem, tudi v hudih časih, in mislim, da je dal ne samo reprezentanci, ampak celotni slovenski košarki neko novo dimenzijo.
Matej Avanzo

"Jure je ves čas vztrajal pri svojem, tudi v hudih časih, nikoli ni omahoval in mislim, da je dal ne samo reprezentanci, ampak celotni slovenski košarki in slovenskemu športu neko novo dimenzijo in smo mu lahko samo hvaležni. Njegov odhod pa kljub temu ni ovira, da ne bi na KZS nadaljevali po začrtani poti, in uspelo nam je priti na organizacijsko raven, ki je popolnoma primerljiva z najbolj konkurenčnimi evropskimi reprezentancami. Ne bojim se, da ne bi bili tudi z novim selektorjem uspešni še naprej," je za Žurnal24 dejal Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.