Šport > Košarka
9 ogledov

Gogi igra malo, Suns izgubljajo

1/2
Žurnal24 main
Devet dni pred začetkom nove sezone je Goran Dragić na tekmi predsezone v Torontu igral devet minut in dosegel sedem točk. Phoenix Suns so z Raptors izgubili 100:121, kar je že njihov peti poraz.
Žurnal24 danes začenja z odštevanjem do nove sezone NBA. V tem tednu bomo objavili niz člankov z napovedmi pred novo sezono - čez nekaj ur sledi prvi, v katerem bomo v precep vzeli moštva atlantske divizije.

V Air Canada Centru sta bila v središču pozornosti Hedo Turkoglu in Leandro Barbosa. Prvi se je poleti preselil iz Toronto Raptorsov k Phoenix Sunsom, drugi v obratno smer. A ne en ne drugi na tej tekmi predsezone nista pokazala veliko. Turek, ki je začel v prvi peterki, je v 20 minutah zmogel le pet točk, Brazilec pa v 16 s klopi le dve. Na klopi je šesto srečanje Sonc začel tudi naš Goran Dragić. Na parketu je prebil le dobrih devet minut in zbral lepih sedem točk, dva skoka in podajo. Ekipa iz Phoenixa po odhodu Amareja Stoudemireja ni več ista in tako so za peti poraz izgubili s 100:121. Prvi strelec tekme je bil novinec pri Raptorsih in povratnik v ligo NBA Litovec Linas Kleiza. S 23 točkami bo gotovo boljša okrepitev edine kanadske ekipe v ligi, kot je bil lani Turkoglu.

Minnesota Timberwolves so odigrali šesto tekmo in zmagali še petič. Igrajo res dobro in so prvi kandidat za presenečenje sezone.

"Imamo veliko novih fantov in jih še skušamo vključiti v naš sistem igre. To potrebuje čas," razlog za poraze izdvaja Steve Nash, ki je dal 16 točk in imel osem asistenc. Alvin Gentry se je v komentarju obrnil na igralce s klopi: "Naša klop je bila lani naša največja moč. Ta hip nimamo prave kombinacije igralcev, ki bi igrali dobro. Morali bomo poskrbeti, da bo klop igrala bolje. Rotacijo s klopi bomo zmanjšali, ko bomo ugovotili, kateri igralci z nje so dovolj dobri." Tokrat so jih preizkusili kar 10. Dragić je igral dobro, kar pomeni, da bo z začetkom sezono njegova minutaža gotovo višja.

Liga NBA, predsezona, tekme 17. 10.:

Toronto Raptors : Phoenix Suns 121:100
New York Knicks : Washington Wizards 92:90
Denver Nuggets : Los Angeles Clippers 108:104
Minnesota Timberwolves : Milwaukee Bucks 114:109
Los Angeles Lakers : Utah Jazz 94:99

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.