Šport > Košarka
6 ogledov

Gogi je milijonar

Vodilni možje Phoenixa so Dragića spremljali že pred leti, ko je igral na Kodelj Žurnal24 main
Goran Dragić, ki ga je letos poleti na naboru lige NBA izbral Phoenix, je s svojim novim moštvom podpisal štiriletno pogodbo in se praktično čez noč znašel v sila ugledni družbi.

Dvaindvajsetletnemu Goranu Dragiću, nekdanjemu članu Ilirije, Geoplina Slovana, Tau Ceramice in Uniona Olimpije, so se uresničile sanje. Z moštvom iz lige NBA je podpisal štiriletno pogodbo, vredno deset milijonov dolarjev. Od omenjenega zneska mora odšteti davke, a vseeno bo na sezono zaslužil krepko nad milijon ameriških zelencev.

 

Preberite še ...

Rose št. 1, Dragić 45. izbor
Dragić tudi uradno član Sunsov

To je šele začetek
"Navdušen sem. Uresničile so se mi otroške sanje. Za to, da sem si izboril mesto v v tako cenjenem klubu lige NBA, sem garal celo življenje. A zdaj dela še zdaleč ni konec, saj bom treniral še več in še bolje. Moja glavna želja je, da se dobro vključim v ekipo in čim bolj pomagam novim soigralcem. Hočem dokazati, da me moji novi delodajalci niso izbrali kar tako," je iz Arizone sporočil Dragić, ki se bo za nekaj dni vrnil domov, da si uredi vse potrebne dokumente.

Navijači Olimpije bi si ga  želeli še naprej gledati v zeleno-belem dresu, v katerem jih je dvigoval na noge lani. © Saša Despot

 
Dobil bo priložnost
Kar nekaj znakov je, da nekdanji član Tau Ceramice ne bo delil usode številnih Evropejcev v NBA in obsedel na klopi. Tu je višina pogodbe, še pomembnejše pa je navdušenje, ki vlada med vodilnimi ljudmi Phoenixa . "Telesno je izjemno pripravljen. Ima izjemen obučutek za igro. Je pravi organizator z odličnim pregledom nad igro. Je atraktiven igralec, ki z zabijanji dvigne gledalce na noge," s komplimenti ni skoparil športni direktor Phoenixa in nekdanji odlični igralec Steve Kerr . Pred Dragićem sta zdaj dve sezoni učenja ob enem od najboljših branilcev lige Stevu Nashu . Brez pritiska bo lahko po najboljših močeh izkoristil minute, ko bo veteran Nash na klopi.

 
 

Phoenixov način igre mi je pisan na kožo.

Goran Dragić

 
V družbi najimenitnejših
Otrok Ilirije se je tako skoraj čez noč znašel v imenitni družbi. Ob sebi ima take ase, kot so že omenjeni Nash, Shaquille O’Neal , Grant Hill , Amare Stoudemire in drugi. Tudi trenerski štab ni od muh. Sestavljajo ga glavni trener Terry Porter ter pomočniki Alvin Gentry , Dan Majerle (vsi nekdanji odlični košarkarji) in Srb Igor Kokoškov . "Shaq, Nash in Stoudemire spadajo med najboljše igralce v ligi. Občudoval sem jih že kot otrok in sanjal, da bom nekega dne zaigral z njimi. Phoenixov način igre mi je pisan na kožo. Rad igram agresivno v obrambi in nato podam prostim soigralcem v protinapad," je še dejal Gogi, ki se v novem klubu največ druži z O’Nealom, Hillom in Francozom Borisom Diawom .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.