Šport > Košarka
11 ogledov

Gogi po tekmi sezone: "Jaz sem kriv!"

Williams Dragić Los Angeles Clippers Houston Rockets NBA EPA
Kevin Durant je 22 sekund pred koncem zadel ključni met za Oklahomo City Thunder in pokvaril najboljši večer sezone slovenskemu reprezentantu Goranu Dragiću, ki je pri Houston Rockets zablestel z 20 točkami (95:98). Dragić je tudi prevzel krivdo za ponesrečeno zadnjo akcijo, v kateri je zgrešil med iz teka.

Prvi Oklahomin zvezdnik Kevin Durant se vedno bolje znajde v ključnih trenutkih tekem, kar je bila pred začetkom sezone v ligi NBA ena njegovih (redkih) šibkosti. Durant je odločil tudi tekmo pri Houston Rockets slovenskega reprezentanta Gorana Dragića, ki je imel žogo v zadnjem napadu za izenačenje, a se Teksačanom akcija ni posrečila.

"Mogoče bo slišati čudno, ampak v zaključkih tekem mi je postalo čisto vseeno," je po tekmi razlagal Durant. "Če preveč razmišljaš, potem na koncu pretiravaš ali zgrešiš, zato mi je pač vseeno. Če zgrešim met, ga zgrešim, če ga zadanem, ga zadanem," je pristavil svetovni prvak z reprezentanco Združenih držav Amerike, ki je do konca tekme natresel 27 točk, Russell Westbrook jih je dodal 25, Nazr Mohammed pa z rekordom sezone 17 za Thunder.

Poleg Dragića se je pri Raketah izkazal tudi Argentinec Luis Scola, ki je tako kot slovenski reprezentant dosegel za letošnjo sezono rekordnih 28 točk in sedem skokov, Dragić pa je svojim 20 točkam dodal še osem asistenc. To je že četrti zaporedni poraz (2-6) za južnjake. Ko je Durant Oklahomo povedel v vodstvo 22 sekund pred koncem (95:96), je Chandler Parsons zgrešil met za tri, a je imel Houston na voljo nov napad, v katerem je Dragić zgrešil met iz teka, Durant pa je pobral skok in izsilil osebno napako. Po dveh zadetih prostih metih je Dragić v zadnjih sekundah žogo vrgel v avt.

"Akcija je šla na Martina in pokrili so ga," je po tekmi dejal Dragić. "Potem sem videl povsem prostega Luisa, ampak mi je žoga preprosto ušla. Šla je visoko, visoko, ampak morate vedeti, da je bila dobra akcija. Luis je bil odkrit. Meni samo ni uspela podaja, toda bila je moja krivda, in to je to."

Danny Green do rekorda kariere

Nekdanji Olimpijin košarkar Danny Green je bil s 24 točkami prvi igralec San Antonio Spurs, ki so doma premagali Denver Nuggets (121:117). Američan, ki je v Ljubljani blestel le v redkih prebliskih, je po tekmi dejal, da le "zadeva odprte mete in igra obrambo". Zanimivo, da je bilo prav obrambe v zeleno-belem dresu videti bolj malo, tokrat pa je s svojim strelskim rekordom kariere v NBA pomagal minimalizirati vpliv odsotnosti poškodovanega Manuja Ginobilija.

Ponoči so igrali tudi Milwaukee Bucks, moštvo Bena Udriha, a Slovenec ni vstopil v igro, njegovi soigralci pa so v gosteh s 86:92 izgubili proti Los Angeles Clippers. Na drugih tekmah je Atlanta premagala Chicago s 109:94, Indiana je bila boljša od Charlotte z 99:77, Detroit je doma klonil pred New York Knicks z 80:103, New Jersey Nets pred lanskim finalistom Miamijem z 90:101, Philadelphia je ugnala Toronto kar s 97:62, Dallas je s 96:81 premagal New Orleans, Golden State pa je s 87:88 izgubil proti Utahu.

Liga NBA, rezultati:

Houston Rockets : Oklahoma City 95:98
Dragić (Houston) 20 točk, 4 skoki in 8 podaj v 38 minutah.

Los Angeles Clippers : Milwaukee Bucks 92:86
Udrih (Milwaukee) ni igral zaradi poškodbe.

Atlanta Hawks : Chicago Bulls 109:94
Indiana Pacers
: Charlotte Bobcats 99:77
Detroit Pistons : New York Knicks 80:103
New Jersey Nets : Miami Heat 90:101
Philadelphia 76'ers : Toronto Raptors 97:62
San Antonio Spurs : Denver Nuggets 121:117
Dallas Mavericks : New Orleans Hornets 96:81
Golden State Warriors : Utah Jazz 87:88

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.