Šport > Košarka
16 ogledov

Gogi stisnil zobe za 30 točk, Durant grmel v Miamiju

Durant Miami Heat Oklahoma City Thunder liga NBA Reuters
Na krilih adrenalina je Goran Dragić kljub bolečinam v komolcu s slogom končal tekmo Phoenix Suns pri Milwaukee Bucks in bil s 30 točkami najboljši strelec večera ob zmagi (126:117). Nova simultanka Kevina Duranta za zmago Oklahome v Miamiju (112:95).

Goran Dragić je deset od svojih 30 točk dosegel v zadnjih štirih minutah tekme pri Milwaukee Bucks in svojim Phoenix Suns kot prvi strelec obračuna prinesel novo zmago. V zaključku tekme je grdo padel in se prijel za boleči komolec, toda po zaslugi adrenalina, kot je dejal sam, ni popustil do zadnjega piska sirene.

"Emocije. Tako zelo si noter, da te adrenalin poganja naprej," je kasneje povedal Ljubljančan, ki se je na parketu znašel po osebni napaki LarryjaSandersa, nato pa za zaključek izjemnega strelskega večera med drugim zadel dve zaporedni trojki. Kljub vsemu je večer končal s povitim komolcem in predčasno odšel v slačilnico, prvi izvidi pa naj bi govorili le o oteklini.

Hitro se zdravi

"Malce me skrbi. Zdaj je še prezgodaj in videli bomo, kako se bom počutil zjutraj. Hitro se zdravim. V Milwaukeeju smo se predstavili v lepi luči. Na trenutke smo igrali preveč posamično, tudi sam sem izgubil nekaj žog, ko smo ujeli naš ritem, začeli zadevati z vseh položajev in imeli dober izkoristek prostih metov, pa nas gostitelji niso mogli ujeti," je dodal.

Dragić je iz igre metal 9/13, za tri točke 4/5, ob tem pa je zadel vseh osem prostih metov. Phoenix je pred gostovanjem pri vodilni ekipi vzhodne konference, Indiana Pacers, na tretji zaporedni tekmi v gosteh zmagal še tretjič in je zdaj šesti na zahodu.

Hornacek bentil: Vsaj igraj obrambo ...

Gerald Green je pristavil 23, Marcus Morris pa s klopi 16 točk za Sonca, ki so v nizu treh gostujočih tekem še neporažena, najtežja četrta jih čaka prav pri Pacersih. Trener Jeff Hornacek kljub vsemu ni bil zadovoljen, da je njegovo moštvo zapravilo nekaj velikih prednosti.

"Ko pobegnemo na veliko prednost, se po navadi sprostimo. Če ne zadevaš, vsaj igraj obrambo," je bentil legendarni branilec Utaha. Pri domačih se je s 27 točkami izkazal stari Dragićev znanec, turški reprezentant Ersan İlyasova, medtem ko jih je Brandon Knight za moštvo, ki je januarja doseglo le eno zmago, dodal 24.

Drew o Dragiću: Eden izmed najboljših v ligi

O tem, v kakšni krizi je domače moštvo, še najbolj priča dejstvo, da je največje ovacije dobil nekdanji wide reciever Green Bay Packers Donald Driver, ki je sedel ob igrišču. Domači trener Larry Drew je hvalil celo Dragića.

"Mislim, da ga je imelo veliko ljudi za rezervo, toda pokazal je, da je član prve postave. Ne le da je član prve postave, je eden izmed najboljših branilcev v naši ligi," je dejal Drew. Gostje so ob polčasu vodili za 12, a se je Milwaukee po točkah Knighta vrnil v tretji četrtini. Green je nato zadel nekaj prepotrebnih metov za tri točke, a so domači vseeno ostali blizu v zadnjem delu tekme. 

Takrat je Dragić vodil morda ključni niz 7:2 svojega moštva, ko je s 4:04 na semaforju zadel trojko za 114:102, nato pa z dvema metoma z razdalje dokončno zapečatil usodo Milwaukeeja. Sredi druge četrtine, po nizu 25:7, je Phoenix sicer vodil že za 23.

LeBron "zmagal" le po točkah

Osrednja tekma je bila na Floridi, kjer je Oklahoma City Thunder ukanila dvakratnega zaporednega prvaka Lige NBA Miami Heat. Za zmago si največ zaslug lasti prva violina tega moštva Kevin Durant; 25-letni in 206 centimetrov visoki krilni košarkar je Vročici nasul 33 točk (vsaj 30 jih je zdaj dosegel že na 12 zaporednih tekmah).

Eno več je za domačine dosegel LeBron James, na košarkarskem posladku pred skoraj 20.000 gledalci v American Airlines Areni pa je izostal večji učinek njegovih soigralcev: Chris Bosh je dosegel 18, Dwyane Wade pa 15 točk.

Rakete vzletele na teksaškem derbiju

Na sporedu je bilo še nekaj zanimivih dvobojev. V teksaškem obračunu so Houston Rockets, ki so nastopili brez prvega zvezdnika in strelca Jamesa Hardena, slavili pri Dallas Mavericks (117:115). V zmagoviti ekipi je bil najučinkovitejši Chandler Parsons s 26 točkami, v domači pa se je izkazal Nemec Dirk Nowitzki z 38 točkami in kar 17 skoki.

Los Angeles Clippers so na domačem parketu ukanili Washington Wizards (110:103), najučinkovitejši posameznik pa je bil Blake Griffin z 29 točkami. Chicago Bulls so presenetili pri San Antonio Spurs (96:86), izkazala pa sta se Jimmy Butler z 19 točkami ter Carlos Boozer s 16 točkami in 12 skoki.

Liga NBA, rezultati:

Milwaukee Bucks : Phoenix Suns 117:126
Dragić (Suns) 30 točk, 6 podaj in 4 skoki v 23:33 minute.

Toronto Raptors : Orlando Magic 98:83
Miami Heat : Oklahoma City Thunder 95:112
Boston Celtics : Philadelphia 76ers 94:95
Minnesota Timberwolves : New Orleans Pelicans 88:77
Dallas Mavericks : Houston Rockets 115:117
Denver Nuggets : Charlotte Bobcats 98:101
San Antonio Spurs : Chicago Bulls 86:96
Sacramento Kings : Memphis Grizzlies 89:99
Los Angeles Clippers : Washington Wizards 110:103

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.