Šport > Košarka
36 ogledov

Golden State dvojico poslal v Dallas

Harrison Barnes Andrew Bogut EPA
Avstralski center Andrew Bogut in ameriški krilni igralec Harrison Barnes sta v poletnem prestopnem roku prestopila v vrste Dallasa, prvaka severnoameriške košarkarske lige NBA v sezoni 2010/11.

Oba igralca sta v minulih letih branila barve zasedbe Golden State Warriors. Selitev Andrewa Boguta in Harrisona Barnesa iz Kalifornije v ameriško zvezno državo Teksas je posledica prihoda Kevina Duranta iz Oklahome, s tem sta sprostila denarna klubska sredstva za igralce v tako imenovanem "salary capu", ki v sezoni 2016/17 znaša 94 milijonov dolarjev.

Durant, eden najbolj vročih košarkarjev v ligi NBA, naj bi za dvoletno pogodbo pri Bojevnikih prejel 54 milijonov dolarjev, zaradi tega so se morali odpovedati nekaterim igralcem.

Bogutova plača pri zasedbi iz Oaklanda je na letni ravni znašala enajst, Barnesova pa devet milijonov ameriških zelencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.