Šport > Košarka
32 ogledov

Golden State izenačil rekord

Klay Thompson (Golden State Warriors), Emmanuel Mudiay (Denver Nuggets) Profimedias
Bojevniki iz Oaklanda so zmagali petnajsto tekmo zapored od začetka sezone in tako izenačili rekord najboljšega starta v sezono. Enako je uspelo Washingtonu leta 1948 in Houstonu v sezoni 1993/94.

Košarkarji Golden State Warriors so z zmago proti Denver Nuggets s 118:105 izenačili rekord lige NBA najboljšega starta v sezono. V uvodnih petnajstih tekmah namreč še niso izgubili, kar je doslej uspelo le dvema ekipama - Washingtonu daljnega leta 1948 ter Houstonu v sezoni 1993/94.

Aktualni prvaki lige NBA imajo že čez dva dni priložnost za nov vpis v zgodovino. Pred domačimi gledalci se bodo pomerili z Los Angeles Lakers.

Zmaga proti Denverju je bila njihova deseta z več kot desetimi točkami razlike, hkrati pa najslabša predstava najboljšega igralca lige. Stephen Curry, ki ima letos povprečje 33,6 točk na tekmo, jih je tokrat dosegel le 19.

Prvi strelec Bojevnikov je bil Klay Thompson z 21 točkami, Harrison Barnes jih je dodal 17, Draymond Green 13 in Andre Iguodala 12.

Golden State je niz uspehov začel 2. novembra z izjemno predstavo proti Memphisu in zmago s 50 točkami razlike (119:69), najtežje delo pa je imel prejšnji teden, ko je moral proti Los Angeles Clippers nadoknaditi 23 točk zaostanka.

Ekipi, s katerimi se je Golden State izenačil, sta tedaj prišli do finala; Washington ga je izgubil, Houston s Hakeem Olajuwonom pa je v sedmi tekmi premagal New York. Vsekakor pa ima Golden State tudi priložnost za izboljšanje rekorda o največ zmagah v rednem delu. Chicago Bulls z Michaelom Jordanom so 1995/96 dobili 72 tekem.

Michael Jordan, Steve Kerr, Scottie Pippen, Dennis Rodman, chicago bulls 1996 | Avtor: Profimedias Profimedias

Ostala prizorišča so bila v senci izenačenja rekorda. Portland je premagal LA Lakers, Brooklyn je bil boljši od Bostona, Oklahoma je prekinila niz šestih zmag Dallasa, New Orleans je slavil proti Phoenixu, Toronto pa proti LA Clippers.

 

Izidi lige NBA:

LA Lakers : Portland Blazers     93:107
Brooklyn Nets : Boston Celtics     111:101
Denver Nuggets : Golden State Warriors     105:118
Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks     117:114
New Orleans Pelicans : Phoenix Suns     122:116
LA Clippers : Toronto Raptors     80:91

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.