Šport > Košarka
13 ogledov

Golden State z rezervisti povedel v seriji

Andre Iguodala Matthew Dellavedova Golden State Warriors Cleveland Cavaliers EPA
Aktualni prvaki so na svojem parketu dobili prvo tekmo finalne serije proti ekipi Cleveland Cavaliers (104:89).

Če bi pred tekmo kdo dejal, da bosta Stephen Curry in Klay Thompson skupaj dosegla le dvajset točk, bi le redki zatrdili, da bodo Golden State Warriors tekmo dobili. A po zaslugi izjemne predstave rezervistov so aktualni prvaki gladko premagali Cleveland Cavaliers (104:89) in zadali prvi udarec v finalni seriji.

Golden State je vodil praktično ves prvi polčas. Po prvi četrtini je prednost Bojevnikov znašala štiri točke (28:24), ob polčasu devet (52:43), čeprav prva zvezdnika domačinov nista imela svojega večera. V tretji četrtini se je Cleveland vrnil v igro in dvakrat povedel za točko (63:64), toda ob koncu tretje in na začetku zadnje četrtine so Warriors pobegnili na plus 20 in prednost zadržali vse do konca srečanja.

Pri Golden Statu, ki je Clevelandu pariral v skoku, izgubil pa precej manj žog (9:17), je kar sedem igralcev doseglo dvomestno število točk. Prvi strelec je bil Shaun Livingston, ki je z meti s polrazdalje vpisal 20 točk, Draymond Green je 16 točkam dodal 11 skokov in sedem podaj. Vsaj deset točk so dosegli še Harrison Barnes (13), Andre Iguodala (12), Curry (11), Leandro Barbosa (11) in Andrew Bogut (10), Thompson je vpisal devet točk.

Za Cleveland je LeBron James dosegel 23 točk, 12 skokov in devet podaj, Kyrie Irving je vpisal 26 točk, Kevin Love pa 17 točk in 13 skokov. Dvomesten je bil še Tristan Thompson (10), nihče drug pri Konjenikih pa ni zmogel več kot tri točke. Skupno je klop Golden Stata dosegla 45 točk (pri Clevelandu 10), kar je največ po Detroit Pistons leta 1989.

Ključna je bila agresivnost

"Bili smo agresivni, tako kot smo že vso sezono. Meni osebno je šlo zelo dobro z meti s polrazdalje. Ključna sta bila tudi Andre (Iguodala, op. a.) in (Leandro, op. a.) in Barbosa, vnesla sta energijo. Andre je v prejšnji seriji pokrival Kevina Duranta, sedaj mora LeBrona (Jamesa, op. a.) ... On počne vse. Še naprej moramo igrati agresivno," je po srečanju za ESPN povedal Livingston.

"Na začetku tretje četrtine smo padli, naša intenzivnost ni bila prava. Barbosa in Livingston sta nam s klopi dala zagon, bila sta agresivna," je po tekmi dejal trener Bojevnikov Steve Kerr. "Obramba je bila skozi večino tekme na nivoju. V skoku je težko, toda dobro smo se borili za prostor po odbitih žogah."

"Velikokrat smo iskali pot pod koš, toda pogosto so nam zbili in ukradli žogo. So vsestranska ekipa, ki se dobro znajde v netipičnih situacijah. Moramo se spočiti in se pripraviti na naslednjo tekmo, to je šel začetek serije," je dejal trener Clevelanda Tyronn Lue.

NBA, finale (1. tekma):

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 104:89 (28:24, 24:19, 22:25, 30:21) /1:0/
Livingston 20, Green (11 sk., 7 sk.) 16; Irving 26, James (12 sk., 9 as.) 23.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.