Šport > Košarka
2 ogledov

Gorenc končal kariero

gorenc_himki_actIm Žurnal24 main
Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Boris Gorenc, ki je nazadnje igral za Union Olimpijo, se je zaradi nenehnih težav s poškodbami odločil, da konča svojo bogato kariero.

Slovenski košarkar Boris Gorenc, ki je nazadnje igral pri Unionu Olimpiji, je oznanil konec bogate kariere. Za konec se je odločil zaradi težav s poškodbami. Čeprav je v košarki že več kot 20 let, pa naj bi s košarko ostal še naprej povezan. Gorenc je kariero začel v rodnih Domžalah, a se kmalu preselil v Ljubljano k Olimpiji. Leta 1996 se je preselil v Francijo, kjer je igral za Strasbourg. Nato je sledila preizkušnja pri Chicago Bullsih, kjer je treniral v družbi Michaela Jordana. Toda v ZDA ni ostal dolgo. Vrnil se je v Evropo k francoskemu Pau Orthezu. Pot ga je nato vodila v Italijo, kjer je igral kar za šest različnih klubov. Med drugim je igral tudi pri grškem Olympiacosu in ruskem Himkiju. Zadnje tekme pa je Gorenc odigral v dresu Olimpije. V reprezentanci je Gorenc odigral 67 tekem, kar ga uvršča na drugo mesto večne lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.