Šport > Košarka
102 ogledov

"Gre za pravi škandal"

Klobučar meni, da je reprezentančni dres zaslužil na podlagi dobrih iger. (Foto: Žurnal24 main
Košarkarski agent Željko Vergot je v tožbi proti Jaki Klobučarju na sodišču med drugim izjavil, da je Klobučar igral za reprezentanco, ko jo je vodil Aleš Pipan, samo zaradi njegovega dogovora s selektorjem.

Aleš Pipan molči. Vergot sicer toži Klobučarja, ker je košarkar z njim prekinil pogodbo.

V tujini predpisi strožji
O dogovarjanju med Pipanom in hrvaškim agentom je spregovoril Blaž Bolcar iz odvetniške pisarne Bolcar, ki zastopa Klobučarja: “V španski ACB ligi denimo trener ravno zaradi mogočih navzkrižnih interesov ne sme biti selektor reprezentance katerekoli države. Vergot je za sodišče izjavil, da je Klobučar predvsem po njegovi zaslugi zaigral za reprezentanco, ko je bil selektor Aleš Pipan. Takšna izjava predstavlja prvi javno priznani primer vplivanja managerjev na selektorja v kateremkoli športu pri nas. Če je Vergotova izjava resnična, gre za pravi športni škandal!"

Prigovarjanja naj ne bi bilo
Vergot trdi, da na Pipana ni vplival: "Pipan ima svoj pogled na košarko in ne potrebuje mojega nasveta." Enakega mnenja je tudi Jaka Klobučar: "V reprezentanco sem prišel zaradi svojih dobrih iger." Nekdanjega slovenskega košarkarskega selektorja smo klicali na njegov mobilni telefon, poslali smo mu tudi kratka sporočila SMS. A Pipan več dni ni bil dosegljiv za komentar, ali je res, kar je Vergot izjavil na sodišču – da je Klobučar igral za reprezentanco, ker sta se tako dogovorila.

KZS zavrača namigovanja
Košarkarska zveza oziroma direktor reprezentanc Matej Avanzo je očitke zavrnil: "O tem nisem nikoli slišal. Poznam vse tri vpletene in po mojem je Klobučarjev vpoklic logično nadaljevanje njegove kariere, saj je prej igral tudi za mlajše selekcije." Avanzo je prepričan, da menedžerski pritiski znotraj izbrane vrste ne obstajajo. Tožba je verjetno logična posledica dejstva, da večina agentov ob prestopih svojih igralcev pobira provizijo, Klobučar pa je Vergotu pač ušel drugam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.