Šport > Košarka
8 ogledov

Green bo igral še vsaj proti Sieni

Union Olimpija Green Boštjan Tacol
Union Olimpijo v četrtek ob 19. uri v okviru 7. kola Evrolige čaka obračun s Sieno v ljubljanskih Stožicah. Nezadovoljni Danny Green za zdaj ostaja v ekipi. "Vem, da bo Green igral tekmo proti Sieni. Za naprej pa ne vem, nisem še govoril z njim," je dejal trener Sašo Filipovski.

Košarkarji Uniona Olimpije so po šestih kolih Evrolige pri eni zmagi in petih porazih. Glede na to, da v četrtek ob 19. uri v goste v Stožice prihaja močna ekipa Montepaschija iz Siene in da so v javnost pricurljale informacije o zamudah pri izplačilu plač v ljubljanskem klubu, zmaje čaka težka naloga, kljub temu pa se ne predajajo vnaprej.

Ljubljančani so se z italijanskim moštvom srečali že v drugem kolu letošnjega tekmovanja in tekmo v Sieni izgubili za 22 točk. Trener Olimpije Sašo Filipovski se zato zaveda, da bo treba za uspeh igrati na zelo visoki ravni, kot ključ za ugoden izid pa izpostavlja čvrstost v obrambi in ustavljanje Sieninih protinapadov.

"Čaka nas težak tekmec, ki ima v svojih vrstah veliko dobrih atletov. Odlično tečejo in so nevarni v protinapadih. Igrajo zelo agresivno obrambo z gibljivimi centri. Zavedamo se njihovih nevarnosti. Glavno orožje je Bo McCalebb, ki je motor ekipe. Ne glede na to, da je Siena izgubila Rimantasa Kaukenasa zaradi poškodbe kolena, imajo Italijani še vedno zares veliko kakovostnih igralcev. Mislim, da lahko igramo veliko bolje kot v Sieni. Dali bomo vse od sebe, da odigramo na precej višji ravni kot v Italiji. Treba bo res odigrati zelo borbeno in čvrsto v obrambi ter ustaviti njihove protinapade," je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil strateg zeleno-belih.

Temu je v zadnjih dneh veliko sivih las povzročal Danny Green. Ta je prišel iz lige NBA, ki jo je v zadnjih mesecih "osiromašil" tako imenovani lockout, in veljal za veliko okrepitev. Kot vse kaže, pa se bo tekmovanje onstran Atlantika kmalu začelo, Filipovski pa še ne ve, ali se bo v ZDA vrnil tudi Green. "Vem, da bo Green igral tekmo proti Sieni. Za naprej pa ne vem, nisem še govoril z njim," je povedal Filipovski, ki so mu pred začetkom sezone iz Greenovega kluba San Antonia obljubljali, da bo krilni igralec lahko v Ljubljani ostal kljub končanemu lockoutu, a za zdaj je prihodnost Američana v ljubljanskem dresu precej negotova.

Posebej po zadnji tekmi s Cibono v ligi ABA, ko je Green vse prej kot navdušil s svojim pristopom. "Dobro bi bilo, da ostane tukaj z ekipo. Strinjam pa se, da na zadnji tekmi res nisem bil zadovoljen z njegovim pristopom. Kaj je posledica tega, ne vem, vem pa, da bo gotovo nastopil proti Sieni," je še enkrat poudaril Filipovski. Enega izmed vzrokov za slabo igro Američana lahko išče tudi v tem, da so v javnost pricurljale informacije o večmesečnem zamujanju plač v Olimpiji. "Upam, da se bodo te zadeve uredile. Kot trener več ne morem komentirati," pa je na kratko druženje s sedmo silo končal strateg ljubljanske vrste.

Komentarjev 1
  • 1111 14:46 28.november 2011.

    Filipovskega, zamenjat...brez razmišljanja!!