Šport > Košarka
15 ogledov

Green s počitnic zadeval za zmago Phoenixa

Dragić Lowry Ross Toronto Raptors Phoenix Suns liga NBA Reuters
Prvo ime Phoenix Suns je bil na gostovanju v Torontu tokrat Gerald Green, ki je kar 13 od svojih 28 točk dosegel v zadnji četrtini in ekipi Gorana Dragića prinesel pomembno zmago v boju za končnico (121:113).

Po tekmi so Geralda Greena, kot je medijem razkril kar Goran Dragić, soigralci in trener Jeff Hornacek hecali, da se je končno "vrnil s počitnic". Proti Toronto Raptors je Markieff Morris dosegel 16 točk in 14 skokov, Green pa je kar 13 od svojih 28 točk dosegel v odločilni zadnji četrtini, v kateri so Sonca zlomila odpor nekdanje ekipe Raša Nesterovića.

Green se je namreč pred gostovanjem v Kanadi šalil, da je bil po le šestih točkah na zadnjih dveh tekmah na počitnicah, med katerimi je zgrešil 17 od 23 metov iz igre, potem ko je prej na 15 zaporednih tekmah v rekordnem nizu svoje kariere dosegel deset ali več točk.

Končno z oddiha

"Včeraj je prišel na trening, se posvečal svojim metom in nam vsem dejal, da se vrača po svojih mini počitnicah," je po tekmi dejal Hornacek. "Kadar Gerald igra tako, postane neustavljiv. Lahko zadene celo vrsto metov in menim, da se preostali fantje napajajo s tem, ko steče njemu," je povedal, potem ko je Green že v prvi četrtini dosegel 13 točk, ki jim je kasneje dodal tudi pet trojk (5/8).

"Takoj ko smo prišli v garderobo, je trener rekel: 'Dobrodošel nazaj, Gerald!'" je v smehu razkril Dragić. Ljubljančan je prispeval 19 točk, Eric Bledsoe 14, P. J. Tucker pa 11 za Sonca, ki so ugasnila na zadnjih tekmah in po treh porazih na štirih tekmah (niz so prekinili v petek v Bostonu) znova dosegla pomembno zmago.

Ena zmaga zaostanka

Z 38. zmago v sezoni ima Phoenix le zmago zaostanka za osmouvrščenim moštvom na zahodu Memphis Grizzlies, kjer nastopa drugi Slovenec v ligi NBA Beno Udrih. Do konca rednega dela ima Phoenix še 16 tekem.

Tokrat je odločila tudi forma igralcev s klopi, kjer so gostje s kar 59 točkami proti enajstim domače ekipe povsem nadigrali Toronto. Pol tega izkupička gre na račun Greena, ki je do Bledsoejeve vrnitve po poškodbi kolena igral v prvi postavi, zdaj pa se vrnil na klop.

Ni zavračal metov

"Moral sem le nadaljevati in se truditi početi tisto, kar sem počel kot član prve postave," je o svoji novi vlogi po obračunu dejal Green. "Danes sem poskušal biti le malce agresivnejšiDanes res nisem zavračal metov," je dodal pred tekmo v Brooklynu, kjer lahko Phoenix zaključi svoj gostujoči "hat-trick" zmag.

Za Toronto je Kyle Lowry prispeval 28 točk in 13 podaj, medtem ko je Terrence Ross dodal 22 točk za prvi poraz Raptorjev doma po trojnem podaljšku proti Washington Wizards 27. februarja. V Air Canada Centru niso izgubili na zadnjih štirih tekmah. Green je s petimi točkami (Markieff Morris je dodal štiri) odprl zadnjo četrtino in niz 11:2 je Phoenixu dobrih sedem minut pred koncem prinesel lepo prednost (107:92).

Dragić o eni izmed najboljših četrtin

Po trojki Lowryja je bila prednost tri minute kasneje le še šest točk, a je nato Marcus Morris skozi mrežico spravil zgrešen met svojega brata in prekinil krajšo strelsko sušo gostov, Toronto pa se ni več vrnil. Že v drugi četrtini so domači zaostajali za deset (59:49), ko je trojko zadel Dragić. Vseeno je bilo ob polčasu le minus dve, je pa Phoenix do takrat dosegel kar 61 točk (61:59). V izvrstni tretji četrtini je Lowry dosegel 17 točk, Bledsoe pa kar deset s črte prostih metov.

"Ena izmed naših najboljših tretjih četrtin leta," se je strinjal Dragić, čigar moštvo je dobilo tudi skok (45:26). V zmagovalne tirnice so se vrnili tudi prvaki Miami Heat. Potem ko so v preteklih 14 dneh izgubili kar šest tekem v sedmih nastopih, so tokrat pred domačimi gledalci ugnali Houston Rockets (113:104).

San Antonio na vrh zahoda

Ray Allen je 14 od svojih 25 točk dosegel v zadnji četrtini, LeBron James in Dwyane Wade sta jih zbrala po 24, Chris Bosh pa je dodal 18 točk. Miami ima zdaj tri zmage zaostanka za vodilno ekipo na vzhodu Indiano Pacers. Na zahodu se je v vodstvo z deseto zaporedno zmago prebil San Antonio Spurs, ki je trenutno tudi najuspešnejša ekipa lige. Dobil je 75,9 odstotka dvobojev oziroma točno 50. Jubilejno zmago je zabeležil proti Utah Jazz. Manuel Ginobili je dosegel 21 točk, Tony Parker pa 18.

Druga ekipa lige je Indiana (74,2 odstotka), tretja pa Oklahoma City Thunder (72,7), ki je doma presenetljivo visoko izgubila z Dallas Mavericks. Pri gostih, ki so proti Oklahomi slavili prvič po sedmih porazih, sta Shawn Marion in Vince Carter dosegla po 19 oziroma 18 točk, pri domačih pa je bil razpoložen le Kevin Durant s 30 točkami. Četrti najboljši izkupiček v ligi imajo Los Angeles Clippers. Na 25. rojstni dan Blaka Griffina (21 točk, 11 skokov, 8 podaj) so premagali Cleveland Cavaliers in se povzpeli prek 70-odstotne učinkovitosti.

Liga NBA, rezultati:

Toronto Raptors : Phoenix Suns 113:121
Dragić (Suns) 19 točk in 4 podaje v 33 minutah.

Milwaukee Bucks : Charlotte Bobcats 92:101
Miami Heat : Houston Rockets 113:104
New Orleans Pelicans : Boston Celtics 121:120*
San Antonio Spurs : Utah Jazz 122:104
Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks 86:109
Minnesota Timberwolves : Sacramento Kings 104:102
Portland Trail Blazers : Golden State Warriors 112:113
Los Angeles Clippers : Cleveland Cavaliers 102:80
* – po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.