Šport > Košarka
35 ogledov

Green sprovociral stoičnega LeBrona

lebron james draymond green EPA
V zaključku četrte tekme finala košarkarske lige NBA sta si v lase skočila LeBron James in Draymond Green.

Golden State Warriors so na četrtini finalni tekmi lige NBA premagali Cleveland Cavaliers (108:97) so na pragu drugega zaporednega naslova, saj še nobena ekipa v zgodovini ni zapravila prednosti s 3:1 v zmagah.

V zaključku četrtre tekme so popustili živci sicer mirnemu in preudarnemu LeBronu Jamesu, ki je reagiral na provokacijo Draymonda Greena.

Košarkarja sta se tri minute pred koncem tekme zapletla na sredini igrišča in Green je padel po tleh. James ga je poskušal prestopiti, košarkar Golden Statea pa se je odzval tako, da je zvezdnika Clevelanda (ne)namerno udaril v mednožje.

Jamesu to nikakor ni bilo všeč, zato je na igrišču prišlo do prerivanja, ki se je končalo z dvojno osebno napako. ''Draymond je rekel nekaj, s čimer se nisem strinjal,'' je po tekmi pojasnil James.

''Rad imam tekmovalnost, nič ni narobe s tem, a nekatere besede, ki so prišle iz njegovih ust, so šle čez mejo,'' je dodal košarkar Clevelanda, ki bo, kot vse kaže, še drugo leto zapored izgubil šampionski prstan proti Bojevnikom iz Oaklanda. ''Ne vem, kaj se bo zgodilo. To ni moja odločitev. Liga bo presodila.''

Green je na tiskovni konferenci dejal, da ga James ne bi smel prestopiti. ''Stopil je čez mene. Ne moreš kar tako stopiti čez mene. Na voljo imaš več poti, zato ne stopaj čez mene. Izmenjala sva si nekaj besed. Briga me, kdo si, ne bom se umaknil,'' je povedal Green in dodal: ''Zapletla sva se. To je to. LeBrona zelo spoštujem. On je velik tekmec. Jaz sem velik tekmec. To je četrta tekma finala. Ne verjamem, da je kdo pričakoval kaj drugega. Če je, potem so bila njegova pričakovanja napačna.''

Peta tekma bo na sporedu v noči na torek v Oaklandu, kjer bodo imeli Bojevniki priložnost, da si pred domačimi navijači priigrajo drugi zaporedni šampionski prstan.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.