Šport > Košarka
37 ogledov

Gregory in Jagodnik največja carja

Kenny Gregory je prejel največ navijaških glasov – 15.133. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
V nedeljo, 2. januarja, bo nastopil čas za spektakularni Dan slovenske košarke. Znani sta prvi peterki domačinov in tujcev ter igralca, ki sta prejela največ glasov navijačev: Kenny Gregory in Goran Jagodnik.

Športno mrtvilo ob prehodu iz starega v novo leto bo v nedeljo, 2. januarja, v Stožicah popestril tradicionalni Dan slovenske moške košarke (DSMK). Celodnevna prireditev, začinjena z nastopi vseh rodov slovenske košarke, vključno z legendami, bo vrhunec doživela ob 19. uri s tekmo zvezd med najboljšimi domačimi in tujimi igralci lige Telemach.

Ne samo terminsko – vsi dosedanji all starsi so bili pred novim letom – tudi na ostalih področjih bo tokratni Dan slovenske košarke nekaj posebnega. Odvijal se bo v največji dvorani v Sloveniji, s čimer bo že v osnovi zrušen rekord po obisku dosedanjih tovrstnih prireditev.

Za deset evrov, kolikor je enotna cena vstopnic (na voljo so le še za zgornji nivo), bo gledalec deležen atraktivnega spremljevalnega programa. V zvezdniškim metu za tri točke bodo tekmovali gledališki igralec Miha Brajnik, plavalec Peter Mankoč, režiser Goran Vojnović, raperja Jose in Zlatko ter Aljaž Paulič, srečni nagrajenec I fell basketball. Tekmovanja bodo potekala tudi v zabijanju, Mobitelovem izzivu ter tradicionalnem metanju trojk.
Največ glasov obiskovalcev spletne strani KZS za začetni peterki je dobil član Uniona Olimpije Kenny Gregory (15.133), takoj za njim pa kapetan zmajev Goran Jagodnik (13.979 ). Slednja bosta hkrati tudi kapetana selekcij. Na eni strani tujcev (Dušan Djordjević, Goran Ikonić, Kenny Gregory, Damir Markota, Kevinn Pinkney), na drugi pa domačih – Vlatko Ilievski, Zoran Dragić, Edo Murić, Goran Jagodnik in Smiljan Pavič. Domače bo vodil Jure Zdovc, tujce pa Aleksandar Džikić, ki je dobil največ glasov med trenerji.
"Gledalec bo deležen vrhunskega spektakla. Najprej štirih tekem mlajših selekcij, ko se bo lahko prepričal, da slovenska košarka po zlati generaciji ne bo usahnila. Nato tekmo legend, ki bodo pokazale, da so kljub letom še v odlični strelski in telesni formi, ter kot vrhunec tekmo zvezd z največjim laserskim šovom v Sloveniji ter mnogimi spremljevalnimi prireditvami," pravi vodja prireditve Matej Avanzo.

Posebnost tokratnega dneva slovenske košarke bo tudi tekma legend ob 17.30. Gledalcem v Stožicah ter tistim pred zasloni Šport TV se bodo predstavili nekdanji asi, kot so Dušan Hauptman, Jure Zdovc, Teoman Alibegovič, Peter Vilfan, Slavko Kotnik, Boris Gorenc, Slavko Duščak, Jure Zdovc ter mnogi drugi.

"Vesel sem, da nas je KZS povabila in da bomo tudi legende del spektakla v Stožicah. Veselim se snidenja s starimi prijatelji in soigralci in mislim, da bodo tudi gledalci prišli na svoj račun,"
pravi Dušan Hauptman.

"Po imenih so tujci brez dvoma favoriti, vendar tako mi v Unionu Olimpiji kot domači igralci iz Krke smo letos že dokazali, da na parketu ne igrajo imena, temveč srce in volja. Čeprav gre v prvi vrsti za revialno tekmo, pa sem prepričan, da bo vsak od nas želel zmagati in pokazati, kdo je gospodar v Sloveniji," je na novinarski konferenci povedal Goran Jagodnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.