Šport > Košarka
12 ogledov

Gregory: "Nikoli nisi prestar!"

Kenny Gregory je skupaj s še nekaj soigralci dolgo časa čakal na registracijo pr
1/2
Žurnal24 main
Union Olimpija je letošnji evroligaški hit. O tem priča tudi medijska pozornost, ki jo v Evropi izkazujejo ljubljanskemu moštvu. Za magazin Evrolige je tako spregovoril Kenny Gregory. Ne spreglejte videa.
(Zdovc, op. a.) Je dober trener, velik delavec. Zelo intenzivno dela, je zelo resen in od igralcev želi, da trdo delajo.
Kenny Gregory

"Izkušnje imajo več obrazov!" S temi besedami se začne prispevek uradne strani Evrolige, ki v nekajminutnem predstavitvenem videu oriše potek kariere Kennyja Gregoryja, enega izmed nosilcev igre letošnje Union Olimpije. Uvodni stavek bi težko bolje opisal Američana, ki se je s svojim preprostim pristopom hitro prikupil stožiškemu občinstvu. Ker je eden izmed starejših mož v zasedbi zeleno-belih, ima pomembno nalogo voditi mlajše košarkarje in jim pomagati z nasveti. VIDEO

"Včasih se temu smejem," v uvodu pove Gregory. "Prijateljem razlagam, kako sem bil včasih jaz eden izmed mlajših, zdaj pa sem med starejšimi, ki poskušajo pomagati in voditi mlajše. To je zdaj drugačna vloga, a jo z veseljem sprejmem, saj so tudi meni pomagali kot mlademu košarkarju. Zabavno je," je za uradno stran tekmovanja Euroleague.net povedal Gregory.

Rad bi še izboljšal svoje vodenje žoge in met z razdalje. Moje mnenje je, da si lahko vedno boljši ne glede na to, koliko si star.
Kenny Gregory

Američan iz Columbusa v zvezni državi Ohio je pravi košarkarski popotnik, saj je svoje znanje prikazoval v ligah od Anglije, Španije, Grčije in Turčije. "Razlika je v načinih igranja. V Grčiji na primer je košarka zelo počasna in fizična, španska liga je zelo hitra. Seveda pa se vse države izjemno razlikujejo med seboj – novi ljudje, drugačna hrana ..." o svojih izkušnjah pove Gregory, ki se je v Ljubljani, vsaj pod koši, znašel izvrstno.

"Osredotočam se na tisto, v čemer sem dober. Igralci ponavadi skušajo narediti kaj, v čemer niti niso dobri, saj želijo narediti dober vtis. Jaz poznam svoje omejitve, sem precej dober strelec, skakalec in obrambni igralec. Rad bi še izboljšal svoje vodenje žoge in met z razdalje. Moje mnenje je, da si lahko vedno boljši ne glede na to, koliko si star," je nadaljeval Gregory. Kot najboljšega košarkarja, proti kateremu je v Evropi igral, navaja veterana Charlesa Smitha, ki je v letošnji sezoni dres Efesa Pilsna zamenjal za rumeno-rdečega Virtusa Rome. "Spomnim se, ko sem igral proti njemu sem si rekel: 'Fant, tale je pa res dober!'," se je Gregory spomnil dvoboja z veteranom.

O zdajšnjem trenerju Juretu Zdovcu Gregory ne izreče slabe besede. "Je dober trener, velik delavec. Zelo intenzivno dela, je zelo resen in od igralcev želi, da trdo delajo. Ve, da imajo različni igralci različne sposobnosti, od nas kot skupine pa hoče, da trdo delamo. Imamo dobro skupino fantov, zelo zavzetih. Zaenkrat je vsak dobro sprejel svojo vlogo in mislim, da je to tudi glavna želja trenerja," je povedal.

Zelo se veselim te priložnosti, saj na nas ni takšnega pritiska kot na drugih ekipah. Mislimo, da imamo precej dobro moštvo, s katerim lahko presenetimo.
Kenny Gregory

Dejstvo je, da so zmaji tudi v letošnji sezoni pristali v najtežji skupini Evrolige. Kljub vsemu pa so na prvih treh tekmah nanizali neverjetne tri zmage in so zaenkrat prvi pred favoritom Panathinaikosom in Efesom. Za Gregoryja ni skrivnosti: "Imamo najtežjo skupino od vseh. Vse je možno, kajti na koncu dneva moraš preprosto iti in odigrati tekmo. Ni važno, če je to Panathinaikos ali Efes, ekipa z velikim ali majhnim imenom, treba je igrati. Zelo se veselim te priložnosti, saj na nas ni takšnega pritiska kot na drugih ekipah. Mislimo, da imamo precej dobro moštvo, s katerim lahko presenetimo," je še zaključil Američan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.