Šport > Košarka
17 ogledov

Grizliji se ne predajajo do konca

Marc Gasol Evans Reuters
Memphis Grizzlies so na krilih odličnega Marca Gasola (23 točk) na šesti tekmi prvega kroga končnice lige NBA z 90:88 ugnali Los Angeles Clippers in izsilili sedmo tekmo, ki bo v noči na ponedeljek v Memphisu.

Ekipa Memphis Grizzlies je v severnoameriški košarkarski ligi NBA v gosteh premagala Los Angeles Clippers z 90:88 in v prvem krog končnice na zahodnem delu lige izid v zmagah izenačila na 3:3. Moštva igrajo na štiri zmage, odločilna sedma tekma pa bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v Memphisu.

Španec Marc Gasol je dosegel 23 točk, Zach Randolph pa 18 in 16 skokov za goste. Mike Conley je dodal 13 točk, tudi trojko v odločilnem zaključnem delu srečanja. Osem minut pred koncem so igralci Grizzlies namreč zaostajali za osem točk, nato pa po delnem izidu 17:4 slavili prvo zmago v Staples Centru v tej končnici, v kateri so zaostajali že z 1:3 v zmagah. Sedaj pa lahko postanejo deveto moštvo v zgodovini lige, ki bi mu uspel tako velik zaostanek pretvoriti v nadaljevanje tekmovanja. V primeru uspeha jih v drugem krogu končnice čakajo košarkarji San Antonio Spurs.

Blake Griffin je kljub poškodbi levega kolena zmogel 17 točk in šest podaj, rezervist Eric Bledsoe je zbral 14 točk, Chris Paul, ki ima poškodovana prst na roki in kolk, pa 11 točk in sedem podaj za ekipo Clippers. Ta ima še vedno možnost, da se šele drugič po letu 1984 uvrsti v drugi krog končnice. "Borili smo se na vso moč, lačni smo bili zmage in smo si jo tudi zaslužili, vendar smo znova popustili v zaključku," je dejal trener domačih Vinny Del Negro. "Odločila je naša obramba in igra na ravni, ki smo se jo dogovorili pred tekmo. Soigralci pa so mi podajali uporabne žoge pod koš," je povedal center Gasol, najboljši strelec tekme.

Liga NBA, končnica, prvi krog:

Zahod:

Los Angeles Clippers : Memphis Grizzlies 88:90 /3:3/
Griffin 17, Bledsoe 14, Paul 11; Marc Gasol 23, Randolph 18, 16skokov, Conley in Gay 13

// - izid v zmagah, igrajo na 4 zmage

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:56 13.maj 2012.

    Vaš komentar smo zaradi kršenja pravil komentiranja odstranili.