Šport > Košarka
24 ogledov

Grki boljši od Slovencev

Domen Lorbek (skrajno levo) je bil najboljši strelec slovenske ekipe na tekmi pr Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezenatnca je na tretji tekmi mednarodnega pokala Akropolis izgubila. Od Slovencev je bila z 80 : 65 boljša Grčija.

Slovenci so bili nekoliko oslabljeni, saj sta zaradi poškodb manjkala Jaka Lakovič in Aleksandar Čapin, v 11. minuti pa si je nos zlomil še Goran Dragič. Ekipa Aleša Pipana je ob odmoru vodila za točko (41 : 40), nato pa v sredini drugega polčasa morala priznati premoč domačih košarkarjev, ki so izkoristili daljšo klop. V slovenski ekipi se je s 15 točkami najbolje izkazal Domen Lorbek.

Izbranci Aleša Pipana so na atenskem turnirju zabeležili zmago proti Italiji ter poraza proti Litvi in Grčiji.

Strelci za Slovenijo: Domen Lorbek 15, Goran Jagodnik 14, Matjaž Smodiš 11, Uroš Slokar 8, Jaka Klobučar 7, Gašper Vidmar 4, Radoslav Nesterovič in Erazem Lorbek po 3.

Strelci za Grčijo: Spanoulis 16, Papaloukas 14, Diamantidis in Fotsis po 11, Papadopoulos 8, Kakiouzis in Zizis po 5, Chatzivretas in Tsartsaris po 4, Gliniadakis 2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.