Šport > Košarka
16 ogledov

Grki zamrznili Slovence na minus 24

Slovensko reprezentanco čaka še trdo delo in obilo pogovorov. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenska košarkarska reprezentanca je izgubila predzadnjo tekmo pred svetovnim prvenstvom. V Atenah so oslabljene izbrance Memija Bečirovića premagali Grki s kar 96:72.
Slovenija je nastopila brez lažje poškodovanih Primoža Brezca in Boštjana Nachbarja, manjkal pa je tudi Sani Bečirović, ki vadi po posebnem programu zaradi poškodbe rame.

Slovenska košarkarska reprezentanca je odigrala slabo tekmo proti Grčiji na turnirju Akropolis v Atenah in klonila z 72:96. Slovenci so visoko zaostajali vso tekmo, že po dveh četrtinah za 32 točk, igrali slabo tako v napadu kot v obrambi, Grki pa so zadevali od blizu in daleč ter s protinapadi kaznovali slovenske napake.

"To je bila težka tekma proti gostitelju, na kateri nismo mogli računati na pomoč Brezca in Nachbarja, saj sta staknila rahli poškodbi, prvi prepone, drugi pa gležnja, a mislim, da bosta oba do zadnje tekme pripravljena. Upam, da bomo proti Kanadi prikazali boljšo igro kot tokrat, ko lahko pohvalim le pristop v tretji in četrti četrtini, medtem ko je bil v drugi porazen in to nas je stalo visokega poraza. Pohvalil bi tudi mlade igralce, ki so dali svoj prispevek, s katerim si nabirajo prepotrebne izkušnje," je za spletno stran KZS dejal selektor Memi Bečirović.

Tretja četrtina je prinesla rahel preblisk, ko je Sofokles Shortsanitis dobil četrto osebno in moral na klop. Tedaj je "delavska" peterka Jaka Lakovič, Jaka Klobučar (na koncu 14 točk), Samo Udrih, Uroš Slokar (12) in Gašper Vidmar (17) znižala zaostanek na 19 točk, vendar so Grki po starem receptu znova ušli celo na 34 (90:56).

Kapetan Slovenije Jaka Lakovič je tekmo končal pri šestih točkah ob metu 1:11 iz igre in devetimi izgubljenimi žogami, Goran Dragić je dosegel vsega dve točki (met iz igre 1:10). Spodbudno sta odigrala mlada Zoran Dragić in Dino Murić. Razigrana je bila dvojica Vidmar-Klobučar.
Prva polovica tekme je bila najslabša v pripravljalnem obdobju slovenske izbrane vrste. Neučinkovitost v napadu in 11 izgubljenih žog je popeljalo za sabo številne grške protinapade, natančneje so jih imeli 12, naši šest. Prednost je rasla in rasla, vrhunec pa je dosegla nekaj sekund pred odhodom v slačilnice, ko je Vasileos Spanoulis zadel trojko za neverjetnih 58:26. Kljub počitku Boštjana Nachbarja, Primoža Brezca in Sanija Bečirovića si tega Slovenija ne bi smela dovoliti. Veliko o jalovosti slovenske igre pove tudi podatek, da so imeli varovanci Memija Bečirovića v prvih dveh četrtinah le tri proste mete, Grki pa kar 26. Domačinom pa je šel na roke tudi sodniški kriterij.

Slovenija bo niz pripravljalnih tekem zaključila v četrtek proti Kanadi, ki je drugi dan turnirja Akropolis, potem ko je prvi dan izgubila z Grčijo s kar 74 točkami razlike, presenetljivo premagala Srbijo (62:58).


Turnir Akropolis, Atene, drugi dan:

Grčija : Slovenija 96:72 (79:48, 58:26, 27:19)
Calathes 16, Shortsanitis 15; Vidmar 17, Klobučar 14, Slokar 12

Kanada : Srbija 62:58 (10:14, 24:13, 22:11, 6:20)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.