Šport > Košarka
20 ogledov

Grški eksodus: odhaja tudi Ivković

Dušan Ivković Evroliga finale EPA
Grčijo sta v razmaku le nekaj dni zapustila oba najtrofejnejša srbska trenerja. Po Željku Obradoviću, ki je po 13 letih zvestobe odšel iz Panathinaikosa, je njihove pirejske tekmece Olympiacos zapustil tudi Dušan Ivković. Po osvojeni trojni kroni se bo popularni "Duda" posvetil vodenju srbske reprezentance.

Srbski košarkarski trener Dušan Ivković zapušča evropske prvake Olympiacos. Čeprav je z rdeče-belimi iz Pireja pred mesecem dni osvojil Evroligo, pred dnevi pa še naslov grškega prvaka, se ni odločil za podaljšanje pogodbe, poslej se bo bolj posvetil vodenju srbske reprezentance.

"Po sestanku s predsednikom kluba smo se pogovarjali o razmerah v grški košarki, pa tudi o stresu, ki sem ga v zadnjih treh sezonah doživljal na klopi. Odločil sem se, da ne bom nadaljeval dela v Olympiacosu, a se zahvaljujem vsem v vodstvu kluba, igralcem in navijačem," je sporočil 68-letni Ivković.

Pirejsko ekipo je vodil od leta 2010, v pravkar končani sezoni pa mu je uspelo osvojiti trojček lovorik, saj je v vitrinah Olympiacosa pristal tudi grški pokal. Ivković je obenem sporočil, da v bližnji prihodnosti ne bo več klubski trener, ampak le še srbski selektor. V bogati trenerski karieri je v 29 letih Ivković osvojil kopico naslovov, med njimi dva najprestižnejša v Evropi, oba z Olympiacosom, saj je bil prvak stare celine s pirejsko zasedbo že leta 1997.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.