Šport > Košarka
34 ogledov

Hardnovih 42 premalo za Utah Jazz

James Harden EPA
V severnoameriški košarkarski ligi NBA je bilo v noči na sredo na sporedu pet tekem. Utah Jazz so po podaljšku s 117:114 premagali Houston Rockets in tako izenačili razmerje v zmagah in porazih na 28:28.

Utah je po današnji zmagi na osmem mestu zahodne konference in tako še na vlaku, ki pelje v končnico. Tokrat so potrebovali dodatne minute, da so strli odpor neposrednih konkurentov za osmo mesto Houstona, ki ima zdaj poraz več od tekmecev iz Utaha.

V dresu Utaha je bil razpoložen predvsem Gordon Hayward, ki je dosegel 28 točk, še boljši je bil James Harden v dresu Houstona, ki je zbral 42 točk, kar je bila že njegova osma tekma, na kateri je zbral preko 40 točk. Tekmo je v rednem delu 10,8 sekunde pred koncem izenačil Jason Terry, ki je zadel trojko in izsilil podaljšek.

Ostale tekme so se končale v rednem delu. Zadnjeuvrščena ekipa lige Philadelphia 76ers je zabeležila že 48. poraz, s 115:124 je izgubila proti ekipi Orlando Magic. Washington Wizards so premagali New Orleans Pelicans s 109:89, Denver Nuggets so klonili proti Sacramento Kings s 110:114, Portland Trail Blazers pa so bili 112:104 boljši od Brooklyn Nets.

marc gasol | Avtor: EPA EPA
Moštvo Slovencev Gorana Dragića in Bena Udriha Miami Heat bo drevi gostilo vodilno ekipo lige Golden State Warriors, New York Knicks Saše Vujačića pa bodo gostovali pri Indiana Pacers.

Pod vprašajem nastop na OI

Košarkar Memphis Grizzlies Marc Gasol je zaključil letošnjo sezono. Center grizlijev je v soboto uspešno prestal operacijo zlomljene desne noge in bo zaradi okrevanja odsoten naslednjih nekaj mesecev, zaenkrat pa še ni znano, ali bo lahko igral za špansko reprezentanco na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janieru meseca avgusta. Gasol se je poškodoval na tekmi 8. februarja proti Portland Trail Blazers, magnetna resonanca pa je potrdila sum zloma kosti. Gasol je v tej sezoni NBA odigral 52 tekem in v povprečju dosegal 16,6 točke, sedem skokov, 3,8 podaje, in 1,3 blokade v povprečno 34,4 minutah igre na tekmo.

Liga NBA, izidi:

Philadelphia 76ers : Orlando Magic 115:124
Washington Wizards : New Orleans Pelicans 109:89
Denver Nuggets : Sacramento Kings 110:114
Utah Jazz : Houston Rockets 117:114*
Portland Trail Blazers : Brooklyn Nets 112:104

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.