Šport > Košarka
17 ogledov

Heati pri Obami, Utah doživel domačo blamažo

predsednik Barack Obama Spoelstra Wade James Miami Heat Bela hiša sprejem EPA
Košarkarji Golden State Warriors so v severnoameriški ligi NBA s 114:102 v gosteh premagali Toronto Raptors. Pod obročema je prvič po skoraj treh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe kolena zaigral Avstralec Andrew Bogut, ki je za bojevnike vpisal 12 točk, osem skokov in štiri blokade.

"Za mano je zelo težavno obdobje, prestajal sem pravi pekel, zato sem vesel že dejstva, da sem lahko znova stopil na parket in pomagal ekipi. Pred mano je še dolga pot okrevanja, preden bom lahko z gotovostjo trdil, da sem pozdravil poškodbo," je dejal visoki Andrew Bogut, ki je izpustil kar 38 tekem, odsoten pa je bil od 7. novembra lani.

Košarkarji Memphis Grizzlies so s 103:100 odpravili Philadelphia 76'ers. Izkazal se je Katalonec Marc Gasol, ki je vpisal najboljši dosežek v sezoni s 27 točkami. Drugi strelec Memphisa je bil Rudy Gay (23 točk). Chicago Bulls so premagali moštvo z začelja Charlotte Bobcats s 93:85. Sacramento Kings so bili s 96:94 boljši od Washington Wizards, Brooklyn Nets pa so visoko, z izidom 97:77 porazili Orlando Magic. Mrežice so nezaustavljive prav na domačem parketu, na katerem so vpisale osmo zmago v nizu.

Neslaven rekord je padel v Salt Lake Cityju, kjer je domače moštvo Utah Jazz po popolnem ponedeljkovem mrku vpisalo poraz, s katerim je vstopilo v zgodovino. Razigrani gostje iz moštva Houston Rockets so z gromozansko razliko 45 točk (125:80) odpravili domače košarkarje, ki niso dojeli, kaj se jim je pravzaprav zgodilo. Utah je vpisal poraz z največjo razliko pod domačimi obroči, Houston pa se je veselil tretje zaporedne zmage. Najučinkovitejši pri gostih je bil James Harden (25 točk), Turek Omer Aškik pa je ujel kar 19 odbitih žog.

James s soigralci pri Obami: "Mama, uspelo mi je!"

Rakete so bile zelo učinkovite tudi pri metih z razdalje, s katerimi so potopile obrambo Utaha. Houston je vknjižil kar 16 trojk. "Tudi če bi se nam pridružil Michael Jordan v svojih najboljših časih, nam ne bi mogel pomagati. Prav vse je šlo narobe," je po najvišjem domačem porazu Utah Jazz v klubski zgodovini dejal center Al Jefferson.

Košarkarji Denver Nuggets so s 102:101 premagali Indiana Pacers. Andre Iguodala je za Denver vpisal 13 točk in deset skokov, zadel pa je tudi odločilni prosti met tik pred koncem.
Pred ponedeljkovim košarkarskim večerom onstran Atlantika je ameriški predsednik Barack Obama v Beli hiši sprejel košarkarje Miamija, ki so junija osvojili naslov prvakov v ligi NBA.

LeBron James, Chris Bosh, Dwyane Wade in soigralci so tako dobili priložnost za fotografiranje z Obamo. Najkoristnejši igralec junijske finalne serije James je Obami predal žogo s podpisi celotne ekipe. "Zdaj smo v Beli hiši. Mama, uspelo mi je," je bil vesel James.

Liga NBA, rezultati:

Toronto Raptors : Golden State Warriors 102:114
Philadelphia 76'ers : Memphis Grizzlies 100:103
Washington Wizards : Sacramento Kings 94:96
Brooklyn Nets : Orlando Magic 97:77
Chicago Bulls : Charlotte Bobcats 93:85
Denver Nuggets : Indiana Pacers 102:101
Utah Jazz : Houston Rockets 80:125

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.