Šport > Košarka
10 ogledov

Heati ustavili Ronda, dobili prvo bitko

Paul Pierce in LeBron James
1/24
Žurnal24 main
Izgubljene žoge Oklahome, premoč Memphisa v raketi in Grizzlies so v polfinalu Zahoda z zmago 114:101 povedli 1:0. Miami je na prvi tekmi polfinala Vzhoda ustavil Rajona Ronda in Celticse premagal z 99:90.

Ni grmelo, trgali so Grizliji
Tekme polfinal konferenc so odprli Oklahoma Thunder in Memphis Grizzlies. V prvi četrtini se je poznala zgodnja ura (po nedeljskem kosilu) in od obrambe ni bilo veliko veliko. Zach Randolph je del devet točk, Kevin Durant in Russell Westbrook skupaj 18 in bilo je 28:24 za goste. Preveč izgubljenih žog Oklahome, boljši skok in učinek rezervistov Memphisa in tako so slednji sredi druge četrtine vodili že 43:32. "Začnimo igrati obrambo. Preveč točk dobivamo v raketi. Ni treba, da hitimo v napadu," se je trener Oklahome, Scott Brooks, jezil ob minuti odmora. Ko se je na parket vrnil Z-Bo (zadel je tudi eno trojko), so Grizzlies prednost dvignili na 54:38. Do odmora so se domači le približali na ulovljivih 47:57.

Verjamemo! Vsekakor verjamemo. Naša samozavest je na vrhuncu. Soigralcem govorim, da se lahko borimo, da lahko igramo z vsakim.
Zach Randolph

Dobro jutro, Thunder, bi lahko rekli za začetek drugega polčasa. Zaigrali so bolj agresivno v obrambi, začeli skakati, v njihov met pa tako ali tako ne dvomimo. A v osmi minuti nadaljevanja so vseeno zaostajali 67:73, saj je bil Randolph neustavljiv (pri 24 točkah in 10 skokih). Že res, da je bil Durant vse bolj vroč (20 točk), a izgubljene žoge so se Oklahomi še kar vrstile: statistika je takrat razkrila 19:4 v točkah po izgubljenih žogah v prid Grizlijem. Po delnem izudi 9:0 je pred zadnjo četrtino tako Memphis spet vodil za 13 - 84:71. Gostom so žoge še kar letale skozi mrežico in Brooks je moral minuto odmora vzeti po manj kot dveh minutah nadaljevanja (74:91). Zadnjih devet minut je sicer pripadlo Oklahomi, a zaostanek je bil prevelik, da bi še lahko naredili preobrat.

Grizzlies so z 1:0 v zmagah povedli s končnim izidom 114:101. Durant je končal s 33 točkami, Russell Westbrook z 29 in Sergie Ibaka s 16, vsi ostali članki Oklahome so odpovedali. Pri Memphisu je še enkrat več blestel Randolph (34 točk in 10 skokov), pa tudi mlajši, a v tej končnici boljši od bratov Gasol - Marc (20 točk, 13 skokov). Mike Conley (sin olimpijskega zmagovalca v troskoku iz Barcelone 1992, Mikea Conleyja st.) je dodal 15 točk. Pred začetkom tega dvoboja je bilo ključno vprašanje, kako se bodo Thunderji znašli proti agresivni obrambi? Ne najbolje: izgubili so 18 žog. Zdaj pa si postavljamo novo vprašanje: kje je tolikokrat hvaljena trda obramba Kendricka Perkinsa? Memphis je dal iz rakete 52 točk!

Ko ustaviš Ronda, zmagaš
Povsem drugače je bilo na drugi tekmi večera, kjer sta prevladovali dve agresivni obrambi. Mario Chalmers 
je z zabijanjem v zadnji sekundi postavil izid prve četrtine 20:14 v prid Miami Heatov, potem ko so imeli 
Boston Celtics le 25-odstoten met iz igre. Brez Rajona Ronda (s tremi osebnimi napakami je presedel drugo 
četrtino) je zaostanek Bostona rasel - ob polčasu je bilo 36:51. Bila je to četrtina trojk: Heati so jih 
dali šest (od tega štiri James Jones) in Celtics štiri. Pri slednjih je bil 13 točkami razpoložen le Ray 
Allen, medtem ko je imel Paul Pierce dve točki. Pri domačih je šel Dwyane Wade na odmor s 23 točkami (met 
9-11).
V tretji četrtini se je Rondo vrnil na parket, a bil bolj ali manj neopazen (do konca tekme osem točk in sedem podaje), povsem drugače kot v prvem kolu proti New York Knicksom, ko je lahko delal, kar je želel. Miami je pontroliral potek tekme in po 36 minutah je bilo na semaforju 76:62. Šest minut do konca je bila tekma odločena: Pierce (v drugem polčasu se je prebudil in dal 17 točk) je igubljal živce in bil po drugi tehnični napaki izkjučen, Wade pa nekaj sekund kasneje s trojko povišal na 90:74. Za končnih 99:90 in vodstvo Miamija 1:0 je dal Wade 38, James 22, faktox x pa je bil s klopi Jones s 25 točkami.

Popraviti moramo ogromno stvari. Tega se zavedamo prav vsi in o tem smo se že pogovorili.
Ray Allen
Ko ustaviš Ronda, zmagaš
Povsem drugače je bilo na drugi tekmi večera, kjer sta prevladovali obrambi. Mario Chalmers je z zabijanjem v zadnji sekundi postavil izid prve četrtine 20:14 v prid Miami Heatov, potem ko so imeli Boston Celtics le 25-odstoten met iz igre. Brez Rajona Ronda (s tremi osebnimi napakami je presedel drugo četrtino) je zaostanek Bostona rasel - ob polčasu je bilo 36:51. Bila je to četrtina trojk: Heati so jih dali šest (od tega štiri James Jones), Celtics štiri. Pri slednjih je bil 13 točkami razpoložen le Ray Allen, medtem ko je imel Paul Pierce dve točki. Pri domačih je šel Dwyane Wade na odmor s 23 točkami (met 9-11).

Morali se bomo boriti za vsak centimeter, za vsako zmago. Zdaj smo zmagali šele prvo tekmo. In morali smo jo. Zdaj se bomo osredotočili na drugo. Igramo doma, to moramo izkoristiti. Naša naloga je, da ohranimo enak pristop.
Dwyane Wade
V tretji četrtini se je Rondo vrnil na parket, a bil bolj ali manj neopazen (do konca tekme osem točk in sedem podaj), povsem drugače kot v prvem kolu proti New York Knicksom, ko je lahko delal, kar je želel. Miami je kontroliral potek tekme in po 36 minutah je bilo na semaforju 76:62. Šest minut do konca je bila tekma odločena: Pierce (v drugem polčasu se je prebudil in dal 17 točk) je izgubljal živce in bil po drugi tehnični napaki izkjučen, Wade pa nekaj sekund kasneje s trojko povišal na 90:74. Za končnih 99:90 in vodstvo Miamija 1:0 v zmagah je dal Wade 38, James 22, faktor x pa je bil s klopi Jones s 25 točkami.

Liga NBA, polfinale konferenc:

Vzhod

Miami Heat  : Boston Celtics 99:90 /1:0/
Wade 38, James 22, Jones 25; Allen 25, Pierce 19, Garnett 6, 8 sk.

Ponedeljek:
Chicago Bulls - Atlanta Hawks /0:0/

Zahod

Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 101:114 /0:1/
Durant 33, Westbrook 29; Randolph 34, 10 sk., Gasol 20, 13 sk., Conley 15

Ponedeljek:
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks /0:0/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.