Šport > Košarka
26 ogledov

Helios boljši od vodilnih

Helios se v ligo za prvaka podaja z drugega mesta. (Foto: KZS/www.alesfevzer.com Žurnal24 main
V četrtega kola lige Telemach je Helios suvereno in zasluženo premagal vodilno ekipo lige (85:73). Šentjur je tako po treh zaporednih zmagah doživel prvi poraz. Hopsi so nadigrali Parklje.

V prvem polčasu je bila naša obramba izredno dobra, v napadu pa smo igrali agresivno in posledično smo ob polčasu visoko vodili. V tretji četrtini smo popustili, kar so izkušeni košarkarji Šentjurja izkoristili in se nam približali, a jim v zadnjem delu igre, ko smo se spet predstavili s pravo obrambo in napadom, nismo pustili do zmage.
Rado Trifunovič
Domžalčani so po spodrsljaju v uvodnem kolu na Polzeli zabeležili tretjo zmago v nizu. Od to te tekme vodilnega Šentjurja so bili boljši s 85:73. Helios je trde temelje za dokončanje zmage v drugem polčasu postavil v prvih 20 minutah. Že v prvi četrtini je nakazal, kdo bo gospodar na parketu Komunalnega centra (23:14), razliko pa je do odmora povišal na dostojnih 13 točk (44:31).

Medtem ko je imel domači strateg Rado Trifunovič niz razpoloženih igralcev, ki so že v prvem polčasu dodobra napolnili koš tekmecev, se je moral njegov kolega na drugi strani Damjan Novakovič zanašati le na Tea Šimovića in Dwayna Harmasona. Dokler je njima šlo od rok, je bil Šentjur v igri, nazadnje prav ob koncu tretje četrtine, ko ga je niz košev Šimovića pripeljal na vsega koš zaostanka. Toda Šimovića so domžalski branilci v zadnjih desetih minutah strogo prijeli v obrambi, svoje je naredila tudi utrujenost, saj je 205 centimetrov visoki center na parketu preživel skoraj vseh 40 minut, tako da se je tehtnica hitro nagnila na stran Heliosa. V 34. minuti je bilo že 73:58, prvi koš v zadnji četrtini pa je Šentjur dosegel šele po dobrih štirih minutah igre.

Lestvica lige Telemach:
1. Helios 7
2. Hopsi 7
3. Elektra 7
4. Šentjur 7
5. Zlatorog 6
6. Slovan 4
7. Maribor 4
8. Mercator 3
9. Parklji 3

Tretji poraz Parkljev
Hopsi
so na tretji tekmi pred domačimi gledalci vpisali tretjo zmago. Gostitelji so dobro startali in kmalu je prišlo do prve občutljive prednosti 18:10. A le nekaj minut je bilo potrebnih, da so Parklji obrnili potek srečanja. Z delnim izidom 10:0 so povedli in nato praktično do zadnje četrtine narekovali ritem igre. Nato pa so se prebudili Hopsi. Z ekipno predstavo tako v obrambi kot napadu so v dobrih petih minutah povsem razorožili oslabljeno zasedbo iz Ljubljane. Tri trojke Mihe Vašla, Andreja Podvršnika ter Stanka Sebiča, zabijanje Dimitrija Sviridova in koš Gregga Thondiquea so Polzelo pripeljali do prednosti 60:49 pet minut pred koncem tekme. Odpor gostov je bil strt, dve točki pa sta zasluženo ostali v Savinjski dolini (73:55).

Liga Telemach, 4. kolo:

Helios Domžale : Šentjur 85:73
Mali 19, Person 14; Šimović 24, Harmason 17

Hopsi Polzela : Parklji 73:55
Thondique 15, Svirdov 14; Krejić 13, KObal in Luznar po 12

Elektra Šoštanj : Geoplin Slovan 66:60
Nuhanović 18, Vidovič 13; Krušič iN Rupnik po 11

Maribor Messer : Zlatorog 77:79
J. Brolih in P. Brolih po 16; Panić 19, Nikolič Smrdelj 15

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.