Šport > Košarka
12 ogledov

Helios s prvo zmago lovi vrh

Zagorac je dal sedem točk, s 23 je bil najboljši Bubnić. (Foto: KZS/www.alesfevz KZS/www.alesfevzer.com
Lani so igrali v reginalni ligi NLB, letos se morajo košarkarji Heliosa zadovoljiti le s tekmami v državnem prvenstvu (v ligi Telemach). V drugem kolu so doma premagalii LTHcast Mercator s 93:80.
Lestvica:
1. Šentjur 4 točke
2. Hopsi Polzela 4
3. Helios Domžale 3
4. Elektra Šoštanj 3
5. Geoplin Slovan 3
6. Zlatorog 2
7. LTHcast Mercator 2
8. Maribor Messer 2
9. Parklji 1

Košarkarji Heliosa, lani še člani lige NLB, so zabeležili prvo zmago v domačem prvenstvu oziroma ligi Telemach. Po tesnem porazu v uvodnem kolu na gostovanju na Polzeli so tokrat pred domačimi gledalci v dvorani Komunalnega centra v Domžalah ugnali LTHcast Mercator iz Škofje Loke, ki se je praznih rok vrnil že iz prvega gostovanja pri Geoplinu Slovanu.

Tekma je bila izenačena le prvih deset minut in nekaj trenutkov ob koncu prvega dela, ko je gostom uspelo izničiti osem točk naskoka domačih in so se dve minuti pred odhodom na odmor prebili v ospredje (35:36). To je bil njihov labodji spev, saj je Helios v drugem polčasu prestavil svojo igro na višje obrate. Dražen Bubnić (23 točk) in Grega Mali (19) sta kot za stavo polnila koš, ko sta se jima v napadu pridružila še 18-letni Klemen Prepelič (14) in dve leti starejši Marko Vranjkovič (14), pa gostom praktično ni bilo več pomoči (67:51, 28.). Samo en razpoložen član pri LTHcast Mercatorju, Blaž Mahkovic, ki je 23 točk dosegel ob zgolj dveh zgrešenih metih, je bil pač premalo za kaj več kot časten poraz.

Rado Trifunovič, trener Heliosa, je po zmagi povedal: "V prvem polčasu smo imeli kar nekaj težav s skokom v napadu tekmeca, a smo zadeve v drugem delu igre popravili. S tem smo tudi prišli do zaslužene in prve zmage v tej sezoni lige Telemach, ki je seveda še kako pomembna."

Liga Telemach, 2. kolo:

Helios Domžale : LTHcast Mercator 93:80
Bubnič 23, Mali 19, Vranjkovič 13; Mahkovic 23, Nowakowski 13

Šentjur : Geoplin Slovan 75:69
Harmason 14, Hohler 9; Čebular 16, Čigoja 13

Elektra Šoštanj : Zlatorog 46:57
Miljković 18, Lelić 8; Panić 20, Nikolić 7

Hopsi Polzela : Maribor Messer 79:73
Kobale in Venta po 17; Sebič 15, 10 sk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.