Šport > Košarka
1 ogledov

Helios se je rešil

Helios je bil v Novem mestu boljši za pičli dve točki. Žurnal24 main
V vnaprej odigrani tekmi tretjega kola državnega košarkarskega prvenstva so gledalci v dvorani Leona Štruklja spremljali pravo dramo, ki pa se je na njihovo žalost končala s porazom domačih košarkarjev.
Mijanović: Nevarni bomo
Krkaši so tekmo začeli kot v transu. V prvih desetih minutah so povsem zasenčili državne prvake in si priigrali prednost 14 točk (26:12). Druga četrtina je pripadla gostom, ki so se po začetnem šoku le pobrali in do polčasa znižali zaostanek na dve točki zaostanka (42:40). V nadaljevanju sta bili moštvi ves čas skupaj, rahla pobuda pa je bila vendarle na strani Dolenjcev. Tekma je bila odprta do zadnjih sekund. Zadnji napad so imeli domači, žogo je v roke vzel kapetan Jure Balažič, iz obrata vrgel za tri točke, a met za zmago je zgrešil cilj.

Balažič je bil sicer s 14 točkami in osmimi skoki najboljši igralec domačih, medtem ko se je pri Heliosu z dvojnim dvojčkom (21 točk, 10 skokov) izkazal Američan Jack Ingram. “Tekma je bila kakovostna. Pokazali smo, da se lahko kosamo s prvaki. V končnici smo naredili nekaj napak v obrambi, kar je botrovalo našemu porazu. Heliosu čestitam za zasluženo zmago, nas pa še naprej čaka uigravanje. V drugem delu prvenstva bomo nevarni prav vsakomur,” je po tekmi dejal trener Krke Rade Mijanović. Direktor Heliosa Ladivoj Gorjan pa je po tekmi dejal: „Bila je ostra tekma, kot vedno, kadar igramo v Novem mestu. Proti nam je Krka vedno maksimalno motivirana. Poznala se nam je utrujenost, saj igramo tekmi praktično na vsaka dneva. Komaj čakamo, da preidemo na normalni ritem igranja. Zdaj moramo misli usmeriti k FMP.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.