Šport > Košarka
31 ogledov

Helios v četrtfinalu proti Olimpiji

Helios Suns Helios Suns/Facebook
Osem klubov, ki so se prebili v sklepni del slovenskega pokala, je dobilo svoje tekmece za preboj na zaključni turnir.

Žreb košarkarskega Pokala Spar je določil, da se bosta že v četrtfinalu srečala lanska finalista, prvak Krka in Sixt Primorska, naslednik domžalske Lastovke, ter gostitelj zaključnega turnirja Helios Suns in Union Olimpija. Preostala para sta Rogaška - Zlatorog in Konjice - Hopsi Polzela.

Četrtfinale bo potekal na dve tekmi in se bo igral od 14. do 16. februarja, zaključni turnir četverice pa bo 18. in 19. februarja.

V sklopu zaključnega turnirja bosta v Domžalah odigrani tudi tekmi za prvo ter tretje mesto v Mini Pokalu Spar. V zaključnih bojih slednjega nastopajo Union Olimpija, Helios Suns, Parklji ter Grosuplje.

Spar povečal finančni vložek

Pred žrebom sta Košarkarska zveza Slovenije in podjetje Spar Slovenija, ki je že 17 let pokrovitelj pokalnega tekmovanja, podaljšala sodelovanje. Ob tem je predsednik uprave Spar Slovenija Igor Mervič dejal: "Ponosni smo na sodelovanje s Košarkarsko zvezo Slovenije, saj tako prispevamo k razvoju in dosežkom na področju slovenske košarke ter nasploh športne kulture v Sloveniji. Pri Spar Slovenija se vsako leto znova ob pokalnem tekmovanju veselimo skupaj s košarkarskimi navdušenci, ki se ob tej priložnosti še bolj povežejo in v navijaškem duhu pričakajo novega slovenskega pokalnega prvaka. Prepričan sem, da se nam obeta napeto tekmovalno vzdušje in odlična finalna igra."

Zadovoljen je bil tudi Matej Erjavec, še posebej, ker je Spar letos povečal finančni vložek. "V 2017 nas na reprezentančnem nivoju čaka veliko dela, saj smo se uvrstili tako na moško kot žensko evropsko prvenstvo, v novembru pa nas čaka še začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Kar se tiče končnice pokala Spar mislim, da nas čaka zelo zanimivo tekmovanje. V zaključne boje se je uvrstilo sedem trenutno najboljših ekip v državnem prvenstvu in eno presenečenje."

Pokal Spar, četrtfinalni pari:

Helios Suns - Union Olimpija
Krka - Sixt Primorska
Rogaška - Zlatorog
Konjice - Hopsi Polzela

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.