Šport > Košarka
18 ogledov

Hemofarm pokvaril Iversonov debi

Iverson se je na ekshibicijski tekmi že predstavil domačim navijačem. V torek zv Žurnal24 main
Premierna tekma Allena Iversona v dresu turškega Bešiktaša se je končala s porazom. Hemofarm je slavil po pravi drami (94:91). Primož Brezec in Samo Udrih prva strelca svojih ekip.

Srbski Hemofarm je po izjemni vrnitvi in nekaj neverjetnih metih za tri točke premagal Bešiktaš na premierni tekmi Američana Allena Iversona. Polna dvorana je že slavila zmago, ko je njihovo moštvo s serijo 16:0 v zadnji četrtini prešlo v visoko vodstvo, a so se Srbi vrnili in s trojkama Milana Mačvana ter Miljana Pavkovića odločili tekmo.

Na prvi Iversonovi točki so morali navijači čakati vse do 15. minute, ko je Američan spomnil na svoja najboljša leta s hitrim prodorom in zadetim polaganjem s precejšnje razdalje. Iverson med srečanjem ni blestel, a pokazal povsem solidno igro, kjer je zbral še tri skoke in dve asistenci. Kmalu bi postal tudi junak, saj je nekaj več kot minuto in pol pred koncem tekme zadel neverjetno trojko in izsilil še prosti met, ki ga je nato zadel, a se Hemofarm ni in ni hotel predati. Mačvan je vrnil Turkom s trojko "iz slačilnice", Iversonu pa je v naslednjem napadu žoga ušla iz rok v avt. Domači so imeli pri 91:94 napad za izenačenje, a zgrešili dva meta izza črte, prvega pa je zapravil prav Iverson. Hemofarm se je lahko veselil nepričakovane zmage.

Krka začela s porazom
Košarkarji novomeške Krke so v prvem krogu pokala Eurochallenge izgubili na gostovanju pri češkem Prostejovu s 77:89. Največ točk za Dolenjce sta dosegla Chris Booker (21) in Dušan Djordjević (18).

Slovenci: Brezec navduševal pri rdečih krilih
Slovenski reprezentant Primož Brezec je bil na domači tekmi v dresu Krasnih kril prvi strelec moštva s 24 točkami, kar pa ni bilo dovolj za zmago nad Pepsi Caserto (78:85). Sežančan je bil vso tekmo skorajda stoodstoten, saj je zadel vseh deset metov za dve, zgrešil pa le en prosti met. Rusi so ob polčasu sicer vodili (46:37), kasneje tudi za 13 točk, a so gostje uprizorili izjemen povratek za končno zmago.

V skupini E je pri grškem Panelliniosu prve minute pri novih delodajalcih dobil Samo Udrih in jih tudi fantastično izkoristil. Z grškim moštvom je Udrih starejši gostoval v Lombardiji pri legendarnem Bennet Cantuju, dvakratnem evropskem prvaku iz 80. let. Od nekdanjega velikana je sicer ostala le še bleda senca, toda Italijani so imeli skupaj z nekdanjim igralcem Olimpije Manučarjem Markoišvilijem malo dela z Udrihovim moštvom. Samo je tekmo sicer zaključil kot prvi strelec ekipe s 15 točkami, a to bo pred dolgo potjo nazaj v Atene slaba tolažba za Panellinios.

Eurocup, 1. kolo:

Skupina B

Bešiktaš ColaTurka : Hemofarm 91:94 (69:63, 44:35, 24:14)
Ogilvy 20 točk, Iverson in Cetin 15; Mačvan 17, 15 skokov, Pavković 16

Skupina E

Bennet Cantu : Panellinios BC 72:57 (52:48, 34:33, 18:14)
Tabu 17 točk, Mazzarino 12; Udrih 15 točk, 4 skoki v 26 minutah, Brown 8

Skupina H

Krasnije krilja : Pepsi Caserta 78:85 (59:61, 46:37, 24:20)
Brezec 24 točk in 5 skokov v 27 minutah, Nesterov 13; Di Bella 25

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.