Šport > Košarka
72 ogledov

''Hot Rod'' umrl po kratkotrajni bolezni

john hot rod williams Reševalni pas/Twitter
V 54. letu je po kratkotrajni bolezni umrl nekdanji košarkar severnoameriške lige NBA John ''Hot Rod'' Williams.

Ameriški košarkar, ki je največji pečat pustil v ekipi Cleveland Cavaliers, igral pa je tudi za Phoenix Suns in Dallas Mavericks, je umrl zaradi zapletov, povezanih z rakom prostate, ki so ga 53-letniku diagnosticirali junija letos.

V najmočnejši košarkarski ligi na svetu je preživel 13 sezon. Od 1986 do 1995 je bil član Cleveland Cavaliers, pred slovesom od košarkarskih igrišč pa je igral še v Phoenixu (1995-1998) in Dallasu (1999).

V povprečju je v svoji karieri dosegal 11 točk in 6.8 skoka na tekmo in se  s Clevelandom, kjer je opravljal vlogo šestega igralca, kar sedemkrat uvrstil v končnico. 

V sezoni 1988/1989 je njegova ekipa zabeležila 57 zmag in 25 porazov, nato pa so morali že v prvem krogu končnice priznati premoč Chicago Bulls, kjer je takrat navduševal Michael Jordan. ''Njegova zračnost'' in Biki so bili za Cleveland usodni tudi v konferenčnem finalu sezone 1991/1992.

''Bil je košarkar, ki bi lahko v marsikateri ekipi igral v začetni peterski, vendar je v Clevelandu raje opravljal vlogo šestega igralca. Soigralci so ga imeli radi. To so bili posebni časi in edina stvar, ki jim je preprečevala, da bi osvojili naslov, je bil verjetno Michael Jordan,'' je povedal košarkarjev agent Mark Bartelstein.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.