Šport > Košarka
21 ogledov

Houston ubranil prvo zaključno žogo

james harden houston rockets EPA
Košarkarji Houston Rockets so na četrti finalni tekmi zahodne konference s 128:115 premagali Golden State Warriors in zaostanek v zmagah znižali na 1:3.

Junak tekme je bil James Harden, ki je k zmagi svojega moštva prispeval 45 točk, devet skokov in pet podaj. Josh Smith mu je pomagal z 20 točkami.

Pri poražencih je Klay Thompson dosegel 24, Stephen Curry pa 23 točk. Izkazal se je tudi Draymond Green z 21 točkami in 15 skoki Bojevnike je sicer v drugi četrtini močno zaskrbelo, ko je najkoristnejši igralec lige Curry grdo padel na vrat.

Kljub temu, da je izvrstni strelec padec označil za najhujšega, odkar igra košarko, pa je zagotovil, da bo v peti tekmi nared. Ne nazadnje se je že na tej tekmi vrnil v igro sredi tretje četrtine.

Pravega Curryja bo Golden State še kako potreboval, posebej če bo znova tako razpoložen Harden, ki je dosegel svoj strelski rekord v končnicah. Peta tekma bo v noči na četrtek v Oaklandu. "V tekmo bomo šli zelo intenzivno. Vemo, da je Golden State dobra ekipa in da moramo garati na igrišču, če si želimo zmagati," je ameriškim medijem povedal Harden.

A njega in soigralce glede na zgodovino čaka nemogoča naloga. Niti eni ekipi v končnici NBA doslej ni uspelo napredovati po zaostanku z 0:3 v zmagah. "Smo zelo dobra ekipa, ko žoga kroži in igramo eden za drugega. Moramo pa biti bolj konstantni," je še dejal Harden, ki je zadel 13 od 22 metov iz igre, od tega je za tri točke metal 7:11. Tudi po njegovi zaslugi so rakete prvo četrtino dobile kar s 45:22, kar je bil trden temelj za zmago.

Velja omeniti, da sta ekipi skupaj zadeli kar 37 trojk, kar je rekord končnic. Golden State jih je zadel 20 in postal prva ekipa v NBA, ki je izgubila po tem, ko je zadela toliko metrov za tri točke.

Liga NBA, konferenčni finale:

Zahod

Houston Rockets : Golden State Warriors 128:115 /1:3/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.