Šport > Košarka
2863 ogledov

Hrvaška navijaška skupina odstavila slovenskega trenerja

aleš pipan ABA
Pritisk navijaške skupine Tornado se je obrestoval. Slovenski trener Aleš Pipan zapušča KK Zadar.

Na uradni Facebook strani KK Zadar se je pojavilo obvestilo, da Slovenec Aleš Pipan ni več trener košarkarskega kluba Zadar. Za njegov odhod naj bi bila zaslužna predvsem navijaška skupina Tornado.

Nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance in KK Zadar naj bi sporazumno prekinila pogodbo, Dalmatinci pa naj bi že imeli novo trenersko ime na klopi. Tretjič v svoji karieri bo vodenje zadarske ekipe prevzel Ante Nazor, ki bo imel pred seboj zelo težko nalogo, da klub dvigne iz krize. Zadar je namreč katastrofalno začel s sezono, saj po štirih kolih Lige ABA še nima zmage.

Pipan se je tako v svojem drugem mandatu "na Višnjiku" zadržal zgolj za tri mesece, povod za njegov odhod pa je bil zadnji domači poraz z Mornarjem, ko so na tiskovno konferenco vdrli navijači in mu sporočili, da naj odstopi.

Aleš Pipan Bivši selektor Šport Pipana navijači podijo iz kluba

Da v KK Zadar ni vse v najlepšem redu je dala naslutiti že epizoda z NBA zvezdnikom Glenom Davisom, ki je v klubu zdržal zgolj en dan. Nekdanji košarkar Boston Celticsov je kot razlog za odhod navedel nestrinjanje s trenerjem Pipanom, ki naj bi se ves čas zgolj drl na igralce.

Po vseh incidentih in slabih predstavah kluba se je torej vodstvo Zadra odločilo, da je čas za Pipanovo slovo .

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.