Šport > Košarka
23 ogledov

Hrvaški poslanec umrl med plavanjem

Zvonimir Puljić Žurnal24 main
Na plaži na otoku Braču so našli mrtvega hrvaškega poslanca in nekdanjega župana Splita, Zvonimirja Puljića.

Zvonimir Puljić, hrvaški poslanec stranke HDZ in nekdanji splitski župan, je bil star 62 let. Našli so ga dopoldne okoli 10.30 na bolski plaži Martinica. Med plavanjem ga je izdalo srce.

Puljić je bil diplomirani inženir elektronike, delal pa je v Ini, Brodomerkuru in Nikoli Tesli. V Splitu je županoval dve leti, odstopil pa je na polovici mandata po sporu s svetniki Liste velog mista. Nasledil ga je Ivan Kuret.

Odšel je prehitro
"Zelo nas je presenetila in užalostila smrt našega prijatelja in stranskega kolega. To je velika izguba za prijatelje, družino, stranko HDZ in politično življenje na Hrvaškem. Želel je samostojno Hrvaško in večstrankarstvo. Od prvih dni je sodeloval pri ustvarjanju moderne države. Odšel je prehitro, saj bi moral s svojimi življenjskimi in delovnimi izkušnjami ter z občutkom za demokracijo še veliko dati mestu in državi," je povedal Kruno Peronja, vodja HDZ v splitski županiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.