Šport > Košarka
2752 ogledov

Huda nesreča v formuli 1, le toliko je ostalo od dirkalnika

Sergio Perez Profimedia
Prvi krog dirke za Veliko nagrado Monaka je prinesel hudo nesrečo, v kateri je Sergio Perez iz dirkalnika na srečo izstopil nepoškodovan. Zmage se je veselil Leclerc.

Precej slabše kot Sergio Perez jo je odnesel njegov dirkalnik (Red Bull), ki je po dveh trkih v zaščitno ograjo, izgubil tri kolesa, sprednji del dirkalnika pa je bil povsem izmaličen, cel je ostal le "nos" dirkalnika.

Da jo huje ni skupil Perez je tokrat poskrbel tudi varnostni sistem Halo, ki je preprečil, da bi Kevin Magnussen (Haas), ki je zakrivil nesrečo, "poletel" čez Perezovo glavo. Po nesreči so komisarji hitro prekinili dirko in izobesili rdečo zastavo. V nesrečo je bil poleg Magnussna in Pereza vpleten še Nico Hülkenberg (Haas). Vsi trije dirke ob ponovnem startu niso nadaljevali.

Videoposnetek nesreče si lahko ogledate v spodnji, vdelani povezavi.

Nesreče v prvem krogu sicer v legendarnem Monte Carlu, kjer dirkači vozijo po ozki ulični stezi, niso nič nenavadnega.

Zmage na dirki v Monaku se je sicer veselil domačin Charles Leclerc (Ferrari). Na klasični preizkušnji svetovnega prvenstva formule 1 po ulicah monaške kneževine je ugnal Avstralca Oscarja Piastrija (McLaren), tretji je bil drugi Ferrarijev voznik Španec Carlos Sainz.

Zaradi odstranjevanja posledic trčenja so dirko prekinili z rdečo zastavo in z novim startom nadaljevali po 45 minutah.

Po novem startu je Leclerc brez težav zadržal prvo mesto iz kvalifikacij, kar na ozkih monaških ulicah praktično že pomeni zmago. V tretjem poskusu, ko je začel s prvega mesta, je domačinu v Monaku vendarle uspelo tudi končati pred vsem tekmeci, tako da je prvič v karieri slavil na domačem dvorišču. Za Leclerca je današnja zmaga šesta v karieri, a prva po Avstriji julija 2022.

Vodilni v SP Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), ki je bil v sobotnih kvalifikacijah šele šesti, je tudi ostal na tem mestu. A v SP kljub današnjemu slabemu izkupičku ostaja prepričljivo prvi, ima še 31 točk naskoka pred Leclercom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.