Šport > Košarka
19 ogledov

Igralce zanima samo denar

Dennis Rodman Reuters
Novopečeni član hiše slavnih in eden od najboljših skakalcev v zgodovini lige NBA Dennis Rodman za lockout krivi lastnike klubov in dodaja, da bi morali tudi igralci nekoliko zmanjšati svoje zahteve.

"Nisem na strani lastnikov, toda tudi igralci bi lahko malo pogledali sebe," meni kontroverzni Dennis Rodman, ki se še kako dobro spomni zadnjega lockouta v sezoni 1998/99, ko je gledalce še navduševal na igrišču. "Časi so se od takrat spremenili. Danes je v ligi morda le deset klubov, ki pridelajo dobiček." Komisar lige NBA David Stern je odpovedal vse pripravljalne tekme v ponedeljek pa tudi prva dva tedna nove sezone. Vprašanje pa je, če bodo igralci in lastniki kluba sploh prišli do novega dogovora. Sprti strani sta daleč od rešitve predvsem pri vprašanju o strukturi plač. Lastniki se zavzemajo za omejitev plač. Drugo težavo pa predstavlja delitev dobička. Lastniki ponujajo igralcem delitev na 50-50, medtem ko slednji ne želijo pristati na manj kot 53 odstotkov. "Za lockout so krivi lastniki klubov, toda, da bi se stvar premaknila na boljše bi tudi igralci moral nekoliko zmanjšati svoje zahteve," je dodal nekdanji član Detroita, San Antonia, Chicaga, LA Lakers in Dallasa. "Veliko večino igralcev košarka ne zanima. Zanima jih samo denar in zdaj kar naenkrat pozivajo k enotnosti," je še dejal Dennis Rodman.

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 19:52 15.oktober 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.