Šport > Košarka
10 ogledov

Igranje za reprezentanco nekaj najboljšega

Dirk Bauermann že dolga leta vodi nemško košarkarsko reprezentanco. Žurnal24 main
Dirk Bauermann je že vrsto let selektor nemške košarkarske reprezentance, pod njegovo taktirko pa so Nemci dosegali velike uspehe. Na olimpijskih igrah bo pogrešal Slovenijo.

Tudi v Atenah izbranci Dirka Bauremanna prikazali dobro igro, v polfinalu kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre v Pekingu pa so zaigrale tri evropske reprezentance. Edina, ki ji to ni uspelo, je bila izbrana vrsta Slovenije.

 

Preberi še ...

Intrevju: Aleš Pipan
Šešok: Pipan ostaja
Konec sanj o OI

Bauermann ima o njej vseeno visoko mnenje. "Slovenija je zelo močna reprezentanca in zelo sem ji privoščil pot na Kitajsko. Pravzaprav si vedno želim, da na najmočnejših turnirjih igra čimveč evropskih ekip. Zelo spoštujem slovenske košarkarje, ki so izjemno kakovostni, in tudi Aleš Pipan je dober trener. Res je žalostno, da niso več v igri za nastop v Pekingu," je na vprašanje kaj meni o slovenski reprezentanci odgovoril selektor Nemčije, k temu pa še dodal: "Nič ni sramotnega v tem, če izgubiš s Portorikom. Ta je zelo nevaren, saj pozna veliko načinov kako priti do zmage, njegovi igralci pa so izjemno nadarjeni. Tu se ne da več pomagati. Škoda za Slovenijo."

Dirk Nowitzki vedno rad igra za izbrano vrsto. © Reuters

 
Igra Nemčije je v zadnjih letih precej odvisna tudi od tega kako razpoložen je izjemni Dirk Nowitzki . Na igralca NBA ekipe Dallas Mavericks , ki se lahko že pohvali tudi z naslovom najkoristnejšega igralca v najmočnejši ligi na svetu, lahko selektor Bauermann vedno računa. Slednji je priznal, da je ob pomoči Nowitzkega vse precej lažje. In kako torej on vidi dejstvo, da nekateri slovenski igralci zavračajo nastop za reprezentanco? "Ne vem. Tega ne bi mogel komentirati. Lahko smo samo srečni, da so naši najboljši košarkarji vedno pripravljeni braniti barve Nemčije. Težko dojemam, da nekdo ne želi igrati za svojo državo. Menim, da je to nekaj najslajšega kar se ti lahko zgodi. Mnogi bi to počeli z največjim veseljem, a tega ne morejo storiti. Presenečen sem, da je v Sloveniji tako. Še zlasti zaradi tega, ker ste majhna država in ker ste neodvisnost dosegli šele pred dobrimi petnajstimi leti. Slovenska reprezentanca bi bila lahko še veliko močnejša kot je to sedaj. To resnično težko razumem."

Tudi mi Dirk, tudi mi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.