Šport > Košarka
21 ogledov

Ilievski bi kupil Detroit Pistonse

Michael Ilitch je Tigerse kupil deset let po Red Wingsih. Zanje je odštel 85 mil Žurnal24 main
81-letni Makedonec Michael Ilitch, v Bitoli v Makedoniji rojen kot Michael Ilievski, bi svojo športno kraljestvo razširil z nakupom NBA-moštva Detroit Pistons.

Michael Ilitch je že lastnik hokejskega kluba Detroit Red Wings in bejzbolskega kluba Detroit Tigers, zdaj pa bi imel rad pod svojim okriljem še košarkarje Detroit Pistons.

"Takoj ko jih bo kupil, bo klub postal zlato," je prepričan trener hokejistov Detroita Mike Babcock. "Težko bodo našli boljšega lastnika. On zaposluje ljudi in jim dovoli, da opravljajo svoje delo. Ni ga strah zapravljati denar," pa je dodal menedžer Tigersov Jim Leyland. Župan Detroita Dave Bing, ki je bil nekdaj tudi sam zelo dober košarkar Pistonsov, pa pravi: "Nič še ni dokončnega, vendar pa smo optimisti."

Ilitch je kot pogoj za nakup Pistonsov postavil to, da klub ostane v Detroitu. Če mu bo nakup uspel, bo lastnik klubov, prisotnih v treh od štirih največjih športov v ZDA. Ne bo ga le v ameriškem nogometu. Makedonec je Red Wingse kupil leta 1982 za osem milijonov ameriških dolarjev. Z klubom, ki so ga imenovali tudi "Dead" Wings (Mrtva krila, op. a.), mu je uspelo osvojiti štiri naslove prvaka lige NHL, kar 19-krat pa se je klub uvrstil v končnico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.