Šport > Košarka
25 ogledov

Ilievski: "S Partizanom dodatni motiv"

Vlado Ilievski bo napadal svoj drugi zmagovalni prstan v ligi NLB. (Foto: Boštja Boštjan Tacol
Union Olimpijo nocoj čaka ena najpomembnejših tekem sezone – finale lige NLB v Stožicah s Partizanom, ki ga bomo spremljali s tekstovnim komentarjem. Vlado Ilievski se bo pomeril s svojim bivšim moštvom.

"Proti Partizanu imam vedno dodaten motiv. Pravzaprav sploh nimam slabih spominov na sezone, preživete v Beogradu, ampak ravno nasprotno, zelo veliko sem se naučil. Enostavno nisem dobil toliko priložnosti, kot sem jih želel. Želim dokazati, da so se pri Partizanu zmotili," nam je pred finalom lige NLB povedal Vlado Ilievski. Njegova Olimpija se bo ob 20:45 pomerila s Partizanom, kjer je Ilievski v rani mladosti nastopal tri sezone med letoma 1998 in 2001, vmes je bil poslan še v Antalyaspor, nato pa ga je Zmago Sagadin povabil v Olimpijo.

Skok bo najpomembnejši. Budućnost je Partizana 'nadskakala', kar mu ne ustreza. Poleg tega moramo najti še svojo igro v napadu.
Vlado Ilievski o finalu,lige NLB s Partizanom

Že v prvi ljubljanski sezoni – in prvi jadranske lige – je Ilievski z zmaji osvojil zdajšnjo ligo NLB. Tedaj so zmaji v finalu premagali Krko, zmagovalni prstan pa so makedonsko-slovenskemu organizatorju igre izmaknili nepridipravi. "Slišal sem, da bo še lepši, z briljantom. Če ga bom dobil, ga bom najprej nataknil na roko ženi, otroci imajo premajhne prstke zanj," se je nasmehnil Ilievski in se dotaknil še taktike, primerne za igro proti vedno nevarnemu Partizanu: "Skok bo najpomembnejši. Budućnost je Partizana 'nadskakala', kar mu ne ustreza. Poleg tega moramo najti še svojo igro v napadu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.