Šport > Košarka
15 ogledov

Ilievski: "Z Olimpijo ni stikov"

Vlado Ilievski Žurnal24 main
Pred začetkom nove košarkarske sezone Uniona Olimpija smo se pogovarjali z oragnizatorjem igre Vladkom Ilievskim, ki je barve kluba uspešno branil v lanski sezoni.

Ste se v zadnjih dneh pogovarjali s kom iz Olimpije?
Ne. Stikov ni. Obstaja nek status quo.

Ali pričakujete kakšen klic v zvezi s tem?
Ne vem. Pravzaprav upam, da ga bom prejel. Bomo videli. V klub je prišel novi trener in vse je odvisno od njegovih želja.

Ste dobili kakšno drugo ponudbo?
Potekajo pogovori z nekaterimi ekipami. Moja agentka se pogovarja z nekaj klubi, a za odločitev si bom vzel čas. Bomo videli, kaj bo najprimernejše mojim ambicijam in katera ponudba bo najkonkretnejša. Vse bom dobro premislil, nato pa bo padla odločitev. Nikamor ne bom hitel, vsekakor ne bom sprejel že prve ponudbe.

Je za vas še vedno prva možnost Olimpija?
Seveda. Olimpija je klub, v katerem sem vedno užival. In to ne glede na to, kdo je bil trener ali kdo so bili soigralci. Olimpija ima v mojem srcu posebno mesto. Ampak zdaj je to bolj kot od mene odvisno od razmišljanja vodilnih v klubu. Tu nisem le jaz, verjetno razmišljajo o neki celoti in izgledu moštva. Bomo videli.

V preteklosti so vas povezovali že tudi s Cremono.
O tem prvič slišim. To je zame nova informacija. Vem le, da jo vodi Tomo Mahorič. Ne gre le za klube iz Italije, moja agentka ne deluje le v sosednji državi. Tržišče za zdaj miruje zaradi lockouta v ligi NBA, vse zanima, kaj se bo dogajalo čez lužo. Navsezadnje vsi vemo, kaj se dogaja v Grčiji. Gospodarsko stanje v svetu na splošno ni ravno pozitivno. Stvari se morajo nekoliko umiriti, saj je vse povezano. Časa je dovolj, zadeva bo trajala še vse poletje.

Boste zaigrali na EP v Litvi?
Da. Priprave makedonske reprezentance se začnejo 10. julija, istočasno se zbere tudi slovenska izbrana vrsta. Sam naj bi se pripravam sicer pridružil kakšen teden kasneje. Med pripravami se bomo s Slovenijo pomerili tudi na Ptuju, nastopili pa bomo še na turnirju v Stožicah. Tako bom kar precej časa preživel v Sloveniji, kar je lepo in mi tudi odgovarja.

Na EP v Litvi ste v skupini s Hrvaško, Črno goro, Bosno in Hercegovino ...
Vsi se res dobro poznamo. Takšne skupine verjetno ni nihče pričakoval, a ob razširitvi EP na 24 reprezentanc se je zgodilo tudi to. Tekme bodo vsekakor zanimive in napete. Verjetno bo prisoten dodaten naboj. Pričakujem, da bo EP zelo kakovostno, igranja za Makedonijo pa se tudi že veselim. Še zlasti, ker sem EP na Poljskem izpustil zaradi poškodbe. To bo zame drugi nastop na takšnem tekmovanju, prvič sem zaigral v Franciji leta 1999. Makedonija je takrat prvič v zgodovini igrala na EP, sam pa sem bil star le 19 let.

Računate na preboj v drugi del tekmovanja?
Vsekakor. Težko bo, a sem optimist. Imamo solidno reprezentanco. Pravzaprav to velja za skoraj vse sodelujoče. Vsak lahko vsakega premaga. Tudi Slovenija, čeprav se govori, kako lahko skupino ima, se bo morala resno pripraviti na prve tekme v Litvi. Vsakega tekmeca bo treba jemati zelo resno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.