Šport > Košarka
2 ogledov

Ilievski: Zmaga je nujna

Vlado Ilievski se je proti Olympiacosu izkazal s sedmimi točkami. Žurnal24 main
"Nujno potrebujemo zmago," pred četrtkovim dvobojem z rimsko Lottomatico v 3. kolu košarkarske Evrolige pravi Vlado Ilievski. Z motivacijo ne bo imel težav.
 

Preberite še

Mini intervju: Primož Brezec
Pred dvobojem Olimpije in Lottomatice

Kako pomembna je za Olimpijo tekma z Lottomatico?
To bo zelo, zelo pomemben dvoboj. S psihološkega vidika, še zlasti pa bo za nas pomemben rezultatski uspeh. Nujno potrebujemo zmago, da bi ujeli priključek z drugimi ekipami, ki se bojujejo za uvrstitev med šestnajsterico najboljših v Evroligi. Tekmec bo v Ljubljano prišel po zmago, mi pa si ne smemo dovoliti igre, ki ne bi bila dovolj agresivna v obrambi. Na prvih dveh tekmah smo Joventutu in Tau Ceramici pustili, da držita niti igre v svojih rokah, tokrat pa bomo mi morali narekovati tempo. Upam, da se bomo na tekmo dobro pripravili.

Kje je Lottomatica najbolj nevarna?
Verjetno na branilskih položajih. Imajo veliko nadarjenih igralcev, tu mislim predvsem na Jaaberja, Jenningsa, Raya in Bečirovića. To so igralci, ki znajo dati koš. Nanje bo treba biti zelo pozoren pri igri v obrambi. S pomočjo naših visokih igralcev jih moramo na vsak način zaustaviti.

Rimljani so pod hudim pritiskom. To bo treba izkoristiti, meni Makedonec. © IFP

 
Tudi sami ste igrali za rimski klub. Za kakšen klub pravzaprav gre?
Proti nam bodo igrali kot favoriti. Njihov proračun znaša čez 10 milijonov evrov, že kar nekaj let pa niso osvojili kakšne lovorike. Frustracije so zaradi tega pri njih iz leta v leto večje, vse večji pa je tudi pritisk. Javnost od njih veliko pričakuje, v Italiji pa želijo predvsem odvzeti primat Sieni. Pritisk, ki ga čutijo, bi bilo treba izkoristiti.

Boste proti nekdanjemu klubu še posebej motivirani?
Verjetno. Še zlasti, ker se s klubom iz Rima nisem razšel v najbolj prijateljskih odnosih. Upam, da bom pokazal res največ, kaj znam. Najpomembneje pa bo, da razigram soigralce in da na parketu zaigramo po najboljših močeh. Verjetno pa bosta pri Lottomatici izjemno motivirana tudi Sani Bečirović in Primož Brezec. Upam, da ne bosta prav onadva odločila tekme.

V Olimpiji je veliko mladih igralcev. Kako sta nanje vplivala poraza za točko in dve točki na zadnjih dveh tekmah?
Zagotovo ne najbolje. Zato mi je bilo še toliko bolj žal tiste tekme s Tauom. Če bi dobili dvoboj z Baski, bi bilo zdaj vse precej drugače. Prepričan sem, da se nam bo to nekje vrnilo. Zaradi teh porazov bo treba iz sebe iztisniti še nekaj več. Kar smo pokazali do zdaj, očitno ni dovolj. Obstaja razlika, če za eno točko izgubiš s Tau Ceramico ali dve s Splitom. Zadnji se pač ne more primerjati s špansko ekipo. To pomeni, da pri svoji igri preveč nihamo. Tega si preprosto ne smemo dovoliti. Vsak tekma je pomembna.

Proti Tau Ceramici so vas v igro vrnili tudi gledalci. Lahko ti nagnejo tehtnico v vašo korist?
Res so nam dali dodatno energijo. Vendar tudi navijači ne bodo dali vsega od sebe, če se igralci ne bomo znali odzivati na parketu. Je pa seveda veliko lažje, ko je vzdušje odlično, saj te to kar nese naprej. Vse evropske ekipe se zato zavedajo, da gostovanje v Tivoliju zanje ne bo lahko. Tudi Tau Ceramica je to občutila na lastni koži.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.