Šport > Košarka
7 ogledov

Incident: navijaču Maccabija zlomili nos

Več tisoč navijačev je predčasno odšlo domov. Niso mogli verjeti. (Foto: Žurnal2 Žurnal24 main
Razočaranje med navijači Olimpije po novem porazu z Maccabijem je bilo precejšnje. Tako je manjša skupina ljubljanskih navijačev napadla nekaj izraelskih (med njimi družino njihovega trenerja).

V drugem polčasu so Stožice potihnile. Navijači Uniona Olimpije niso mogli verjeti, kaj se dogaja: telavivski Maccabi je zadeval, zmaji so grešili, trener Jure Zdovc je le gledal, ni vzel minute odmora, ko je bilo to najbolj potrebno, delal je čudne menjave. Nov visok poraz in igra brez repa in glave (povsem drugače od navdušujočega prvega polčasa) in tako je kakšna tretjina navijačev v sicer razprodanih Stožicah predčasno zapustila dvorano. S tem je pokazala svoje razočaranje, ne le nad igro v drugem polčasu, temveč tudi nad veliko razliko med tistim, kar so zmaji kazali pred novim letom in kar kažejo zdaj.

Žal pa je bilo tudi nekaj takih, ki se nikakor niso mogli sprijazniti s porazom in so se po tekmi znesli nad sicer maloštevilnimi izraelskimi navijači. Kot poročajo izraelski mediji, je nekaj ljubljanskih navijačev v bližini dvorane napadlo izraelske, ki so se peš vračali v bližnji hotel. "Mladi Slovenci so enega izmed izraelskih navijačev zgrabili za Maccabijev šal in ga zbili na tla. Vnel se je pretep, ki se je končal z zlomljenim nosom enega izmed naših navijačev," pišejo v Izraelu. Med izraelskimi navijači je bila tudi soproga trenerja Davida Blatta. "Enega izmed naših navijačev so zbili na tla in mu z brco v obraz razbili nos. Žensk niso napadli. Zbežale smo v hotel, pozneje pa so tja prišli tudi naši fantje, ki jim je le uspelo zbežati," je dejala gospa Blatt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.