Šport > Košarka
0 ogledov

Indiana: odslovili še zadnjega pretepača

Pri Indiani veliko stavijo na Dannyja Grangerja. Žurnal24 main
Predsednik ekipe Indiana Pacers Larry Bird bo poskušal sestaviti ekipo, na katero bo ponosen ves Indianapolis. Jamaal Tinsley je odpuščen, igro bodo sestavili ob Dannyju Grangerju.

Moštvo Indiane Pacers, za katero je še lani igral slovenski center Rašo Nesterović, se je letos odločilo za drugačen pristop. Po slovesu zvečenih imen (Jermaine O'Neal, Ron Artest, Stephen Jackson), s katerimi je ekipa v minulih sezonah poskušala doseči čim boljši rezultat, se je letos predsednik kluba Larry Bird odločil za drugačno izbiro.

Znebil se je še zadnjega ''pretepača'' – Jamaala Tinsleyja
Pred začetkom nove sezone so se Pacers poslovili še od zadnjega košarkarja, ki je moštvo spominjal na sramoto iz leta 2004, ko je na tekmi rednega dela prišlo do pretepa s košarkarji iz Detroita. Navijačem Indiane v letošnji sezoni ne bo treba skrbeti za pretepaške vložke omenjenih košarkarjev, zagotovo pa bodo pogrešali njihovo obrambo in velik talent.

Ekipa se gradi okoli Grangerja

Danny Granger, izbran kot 17. košarkar na naboru leta 2005, se je skozi sezone igranja v najmočnejši ligi na svetu razvijal in napredoval. Na 67 tekmah je minulo sezono povprečno dosegal približno 26 točk in pet skokov, s čimer si je prislužil naslov igralca, ki je najbolj napredoval. Kakovosti Grangerja se zaveda tudi Bird: ''Danny je zelo dober igralec, z zavzetim treniranjem in potenjem v telovadnici je z željo po izboljšanju svoje igre v preteklih sezonah zelo napredoval.'' Poleg Grangerja Indiana potrebuje tudi zdravega in učinkovitega Mika Dunleavyja, ki je zaradi poškodbe desnega kolena izpustil 18 tekem minule sezone. Ob Dunleavyju ima težave s poškodbami tudi novinec Tyler Hansbrough, na katerega resno računa trener Jim O'Brein.

Oglejte si novinca Tylerja Hansbrougha:
Vroče vprašanje

Bo ekipa vpostavila dobro kemijo in prepoznavno igro? Težko bi določili začetno petorko Indiane v prihajoči sezoni. Z Birdom na čelu in z izkušenim trenerjem O'Breinom so Pacers postali mlada ekipa, polna obljub. Zdi pa se, da še niso prepričani, kakšno igro želijo igrati. Ali bodo igrali obrambno? Ali bo njihova igra slonela na zadevanju trojk? Ali bodo le ekipa, ki se bo spopadala z začetniškimi težavami in kupom poškodb? Na ta vprašanja vodstvo moštva ne pozna odgovorov. Jasen pa je cilj prvega moža Indiane, ki si s svojo ekipo želi priti v končnico. In po njegovih besedah je moštvo tega sposobno, če bo celotnemu štabu uspelo vpostaviti dobro ekipno vzdušje.

Pozor na novinca: Tyler Hansbrough, 13. izbor nabora
Če Hansbrougha ne bo ovirala poškodba golenice, bo neroden, a učinkovit krilni center v prihajajoči sezoni 12 ekipam pokazal, da bi se na naboru morali odločiti drugače.

Prišli:
Dahntay Jones (Denver), Earl Watson (Oklahoma City), Solomon Jones (Atlanta), Luther Head (Miami).

Odšli:
Jarrett Jack (Toronto), Rašo Nesterović (Toronto), Jamaal Tinsley (odpuščen).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.