Šport > Košarka
16 ogledov

Indiana se ne da: Miamiju nov udarec za 2:2

James Indiana Pacers Miami Heat NBA EPA
Indiana Pacers so zdržali nalet Miami Heat proti koncu četrte tekme finala vzhodne konference Lige NBA in jim je uspelo izenačiti serijo na domačem parketu (99:92).

"MVP" tekme Roy Hibbert je prispeval 23 točk in 12 skokov, Lance Stephenson pa je dodal 20 točk za Indiano Pacers, ki so se tako na najboljši način odzvali na visok poraz na tretji tekmi in serijo proti Miami Heat izenačili na 2:2.

Peta tekma bo na sporedu v Miamiju, kjer lahko branilci naslova spet prevzamejo nadzor. LeBron James je v zadnji četrtini dobil izključujočo osebno napako in ni mogel pomagati svojemu moštvu v končnici, potem ko so Indiano na prvi tekmi v Indianapolisu na nedeljski tekmi ugnali za kar 18 točk.

"Ko Stephenson igra tako, potem smo neustavljivi. Tukaj smo, nikamor ne gremo. Zdaj gremo dol v Miami, spet se bomo borili," je po tekmi dejal Hibbert. Indiana se je odzvala po visokem nedeljskem porazu in dosegla prvih enajst točk na torkovem obračunu, vodstvo pa kljub občasnim naletom Heat več kot uspešno zadržala do konca..

James je za Heat dosegel 24 točk, Mario Chalmers pa 20, a je Miamiju v zadnji četrtini "zmanjkalo vročice". Z nizom 14:2 so devet točk zaostanka sicer uspeli spreobrniti v vodstvo (86:83), a jim je Indiana vrnila s 7:0, ko pa je bil v zadnji minuti izključen še James, je bilo tekme konec.

Liga NBA, konferenčni finale, rezultat:

Vzhod

Indiana Pacers : Miami Heat 99:92 (26:22, 22:25, 29:23, 22:22) /2:2/
Hibbert 23 točk in 12 skokov, Stephenson 20, Hill 19; James 24, Chalmers 20

/X:Y/ – v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.