Šport > Košarka
13 ogledov

Infarktna končnica spet Olimpiji

Stefano Mancinelli Goran Jagodnik
1/7
Žurnal24 main
Jekleni živci košarkarjev Uniona Olimpija so na tekmi Evrolige prevladali še drugič v dveh tednih. Po zmagi nad Efesom je v četrtek sredi Milana padel še domači Armani Jeans (76:72).

Košarkarji Uniona Olimpije nadaljujejo z infarktnimi predstavami in – infarktnimi zmagami! Po srčnih težavah navijačev proti Efesu Pilsnu v prvem kolu so varovanci Jureta Zdovca spet pripravili pravo grozljivko na gostovanju pri AJ Milanu in na koncu so se lahko spet prešerno veselili velike zmage. Sašo Ožbolt je z uspešnima prostima metoma nekaj sekund pred koncem povedel zmaje v vodstvo, nato pa so se zeleno-beli srečno ubranili, Goran Jagodnik pa je dokončal delo.

Tekma pri Milanu se je sicer začela katastrofalno slabo za Union Olimpijo. Na prvi koš zmajev je bilo treba čakati kar do četrte minute, ko je s polaganjem le zadel Ožbolt (2:7). Prav nekdanji kapetan zeleno-belih je držal stik s sicer ravno tako slabimi Italijani, ki bi ob nerazpoloženih ljubljanskih strelcih lahko bežali tudi za nekaj košev večjo razliko. Tako se je Olimpija vrnila in s trojko Vlada Ilievskega tudi povedla (14:12), četrtina pa se je zaključila z izenačenjem (16:16).

Če so Zdovčevi varovanci dobro začeli nadaljevanje z zabijanjem Zorana Vrkića, je šel z ogromno menjavami (igral ni le Klemen Lorbek) zeleno-beli voz le še navzdol. Aloysius Anagonye je zapravil nekaj lahkih žog, zeleno-bele pa je s trojkama v priključku kljub vsemu ohranil Goran Jagodnik, do konca polčasa skupaj z Ožboltom prvi strelec moštva (9 točk). V režiji Ibrahima Jaaberja in (ne)organizacije Olimpijinih napadov Marqueja Perryja so domači odšli na odmor s precejšnjo prednostjo (40:32).

Nadaljevanje je bilo zelo izenačeno in nobena izmed ekip si ni priigrala neulovljivo visoke prednosti. Tekma se je tako iztekala v napeto končnico, kjer so zmaji sicer štiri minute pred koncem že vodili za pet točk (68:63), a so se domači vrnili in s polaganjem Davida Hawkinsa 39 sekund pred koncem povedli. Ožbolt je nato prodrl v raketo in ob prekršku bi skorajda moral zadeti izpod koša, a ni bilo tako. Kljub temu je nato izkoristil oba prosta meta, zmaji pa so se nekako le uspeli ubraniti v naslednjem napadu. Jagodnik je nato izsilil osebno in tudi sam obakrat zadel s črte prostih metov, to pa je bil "finito" za Italijane. Panathinaikos, dobrodošel!

Evroliga, skupina D, 2. kolo:

Lestvica:
1. Panathinaikos 2-0

2. Union Olimpija 2-0
3. Efes Pilsen 1-1
4. Armani Jeans 1-1
5. CSKA Moskva 0-2
6. Valencia 0-2

AJ Milano : Union Olimpija 72:76 (58:60, 40:32, 16:16)
Jaaber 13 točk, Finley 12; Jagodnik in Ožbolt 19, Ilievski 12

Prosti meti: Milano 11/14, UOL 9/14
Met za dve točki : Milano 23/41, UOL 20:33
Met za tri točke: Milano 5/19, UOL 9/20
Skoki: Milano 30, Olimpija 26

Panathinaikos : CSKA Moskva 74:60 (58:47, 31:31, 15:14)
Nicholas 18, Sato 17, Diamantidis 10; Gordon 20, Langdon in Smodiš 9

Že odigrano (sreda):
Efes Pilsen : Power Electronics 79:63

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.