Šport > Košarka
11 ogledov

Italija in Francija v težavah

Tony Parker je bil tragična oseba v obračunu Francozov in Turkov. Žurnal24 main
Sedem reprezentanc v kvalifikacijah za EP prihodnje leto na Poljskem je glede nastopa na plesu najboljših ekip že lahko mirnih, "visita" pa takšni košarkarski deželi, kot sta Italija in Francija.
Velika Britanija , Srbija in Turčija so si nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo naslednje leto gostila Poljska , zagotovile že pred zadnjim krogom kvalifikacij, po sobotnih tekmah pa so se jim pridružile še Makedonija , ki je bila prva v skupini B, ter druge Latvija , Bolgarija in Izrael .
 

Žreb v začetku novembra

V Varšavi bo osmega novembra potekal žreb skupin. EP bodo poleg poljskega glavnega mesta gostili še Poznanj, Vroclav, Gdansk, Bydgoszcz, Lodž in Katovice, kjer bo 20. septembra tudi finale.


Parker ni bil dovolj

Francija kot najslabša drugouvrščena izbrana vrsta bo morala nastopiti v dodatnih kvalifikacijah. Galski petelini so sami odločali o svoji usodi, vendar so na zadnji tekmi presenetljivo doma klonili proti Turčiji , ki si je že nekaj dni prej priigrala vozovnico za EP. Tragični junak srečanja je bil Tony Parker , ki je v svojo statistiko vpisal 37 točk, sedem skokov in pet podaj, a je pri izidu 77:80 zgrešil oba prosta meta. Turki so tako kvalifikacije edini končali brez poraza. Francozom bi tudi takšen poraz zadoščal za uvrstitev na EP, vendar jim ni šla na roko prepričljiva zmaga Izraelcev proti Čehom (98:61) v skupini D.

Izbrancem Carla Recalcatija je za napredovanje na EP zmanjkala le ena točka.

 
Smola Italijanov
Poleg Francozov se bodo v dodatnih kvalifikacijah za edino prosto mesto pomerile Belgija , Bosna in Hercegovina , Finska , Portugalska in Italija . Ta je v skupini A s precej pomlajeno reprezentanco osvojila le tretje mesto. Izbrancem Carla Recalcatija je za napredovanje na EP zmanjkala le ena točka več na obeh tekmah z Bolgarijo . Na prvem srečanju so Bolgari namreč doma zmagali z 81:80, Italijani pa so jih nato prav tako ugnali z eno točko razlike (82:81), a je bila Bolgarija zaradi točke več v gosteh skupno le boljša. Dodatne kvalifikacije bodo avgusta naslednje leto. Pred začetkom kvalifikacij je bilo na EP že uvrščenih osem reprezentanc. Rusija , Španija , Litva , Grčija , Nemčija , Hrvaška in Slovenija so si to zagotovile že na prejšnjem prvenstvu v Španiji, Poljska pa kot gostiteljica tekmovanja.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.