Šport > Košarka
6 ogledov

Italijani povsem nemočni

Košarkarji Olimpije so se od domačih gledalcev v Evroligi poslovili z zmago. Žurnal24 main
V 13. kolu Evrolige so košarkarji Uniona Olimpije gostili Virtus iz Bologne. Ljubljančani so prišli do četrte zmage v domači dvorani. Tokrat celo lažje kot so verjetno pričakovali pred srečanjem. Rezultat je bil 75:60.
 

Evroliga, skupina A, 13. kolo

CSKA M. : Tau Ceramica 70:62
Siena : Prokom 87:64
Žalgiris : Olympiacos 88:75
U. Olimpija : Virtus 75:60

Kljub nezbranosti v prvih minutah igre in velikemu številu izgubljenih žog (8) so si izbranci Aleksandra Džikića že v prvi četrtini priigrali šest točk prednosti, v prvih desetih minutah pa je dobro igral predvsem Mirza Begić . Ta je v tem obdobju v svojo statistiko vpisal 4 točke, 5 skokov in kar 3 blokade. Zmaji so še bolje odigrali v nadaljevanju prvega polčasa, vlogo Begića pa je prevzel Jasmin Hukić . Bosanski ostrostrelec je samo v drugi četrtini dosegel 10 točk, še za točko več pa so Ljubljančani vodili ob glavnem odmoru. Olimpija je v prvem polčasu tudi prepričljivo dobila skok s 17:8. 

Zmaji so dosegli četrto zmago. © Sportnet

 
Virtus, ki ga je tokrat prvič vodil trener Renato Pasquali , se je ob koncu tretje četrtine Džikićevi četi približal le na sedem točk zaostanka, vendar je kapetan Marko Milič z dvema košema hitro postavil stvari nazaj na svoje mesto. V zadnjih desetih minutah si je srbski strateg na ljubljanski klopi celo lahko privoščil, da je spočil najboljša domača strelca; Milič je dosegel 20 točk, Hukić pa 15.

Po tekmi je Boris Gorenc povedal: "To je pomembna zmaga za Olimpijo. S tem nadaljujemo zmagovalni niz, kljub temu da smo izgubili ogromno žog, smo na koncu suvereno zmagali. Škoda je, da je Partizan premagal Bamberg, tako da nimamo več možnosti za uvrstitev med 16 najboljših.Zdaj se bomo osredotočili na domače prvenstvo.« Njegov soigralec Jasmin Hukić pa je dodal : "Od začetka do konca smo kontrolirali potek srečanja. Videlo se je, da smo boljša ekipa od Virtusa. Bili smo boljši pod obema košema in mislim, da je Mirza Begić ponovno opravil veliko dela. Zaustavili smo tudi njihove strelce, v napadu pa smo odigrali pametno. Menim, da smo zasluženo zmagali." Z igro svojih varovancev je bil zadovoljen tudi ljubljanski strateg Džikić , ki je pred prihajajočimi tekmami ne skriva optimizma: "Mogoče je izgledalo res lahko. Čestital bi svojim igralcem na borbenosti, želji in koncentraciji, ki so jo prikazali v veliki večini srečanja. Premagali smo Bologno, ki sem ni prišla brez motiva. Zelo sem vesel zmage, saj smo se od ljubljanskih navijačev poslovili z zmago. Upam, da bomo zmagovalni niz nadaljevali že na naslednji tekmi v Zagrebu, ko se bomo v NLB ligi pomerili s Cibono."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.