Šport > Košarka
21 ogledov

Iverson bo zadnjič vrgel na koš

Iverson se je na ekshibicijski tekmi že predstavil domačim navijačem. V torek zv Žurnal24 main
Allen Iverson, eden najboljših košarkarjev v zgodovini, je napovedal svojo upokojitev od poklicne košarke.

Košarkarski zvezdnik lige NBA Allen Iverson se bo športno upokojil. Kot je Iverson razkril včeraj, bo svojo zadnjo tekmo odigral 30. oktobra, gre za uvodni dvoboj sezone pri njegovi nekdanji ekipi Philadelphia 76ers. Ti se bodo pomerili z branilci naslova Miami Heat.

Danes 38-letni Iverson je dolga leta veljal za enega najboljših igralcev lige NBA, na večni lestvici najboljših strelcev je s povprečjem 26,7 točke na tekmo na šestem mestu. Kljub s 183 centimetri precej nizko telesno višino za košarkarja, je bil kar štirikrat najboljši strelec lige.

V sezoni 2000/01 je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca. Poleg tega je Philadelphio popeljal tudi v finale lige NBA, kjer pa je ekipa morala priznati premoč Los Angeles Lakers. Nazadnje je Iverson v sezoni 2010/11 igral za carigrajski Bešiktaš, v medije pa je večkrat zašel tudi zaradi svojega včasih kontroverznega obnašanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.