Šport > Košarka
15 ogledov

''Iverson med tirado ni bil pijan''

allen iverson EPA
Ameriški novinar Stephen A. Smith je negiral navedbe svojega kolega, da naj bi se Allen Iverson na famozni tiskovni konferenci pred 13 leti pojavil v rahlo vinjenem stanju.

Allen Iverson je po izpadu proti Boston Celtics v končnici sezone 2001/2002 poskrbel za eno najodmevnejših tiskovnih konferencv v zgodovini lige NBA. Ameriški košarkar se ni mogel načuditi očitkom trenerja Larryja Browna in, sodeč po knjigi ameriškega pisatelja Kenta Babba, 22-krat izrekel stavek ''pogovarjamo se o treningu''.

Babb je v svoji novi knjigi razkriva, da je bil Iverson med tiskovno konferenco pod vplivom alkohola, kar pa Smith odločno zanika.

''Pojavile so se trditve, da je bil Iverson vinjen med tirado o treningu. Danes zjutraj sem se z njim pogovarjal 45 minut in kar je še pomembneje, poznam ga 19 let. Allen Iverson ni bil pod vplivom alkohola. Jezen je bil, ker je Philadelphia razmišljala o tem, da bi ga prodala. Mislite, da laže? Vprašajte ga. Citiram ga. Ni bil pijan. To je laž. Bili so dnevi, ko se mi je zdelo, da je Iverson pijan, a ta ni bil eden izmed njih,'' je povedal Smith.

Iverson je ozadje tiskovne konference razkril leta 2013. ''Niso imeli pojma, da so mi pravkar ubili prijatelja. Tiskovna konferenca ni bila o treningu, ampak o tem, da bi me lahko prodali. Temu nihče ni posvečal pozornosti, nikoli nisem slišal, zakaj sem bil razburjen oziroma kakšen je bil namen tiskovne konference,'' je dejal Američan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.