Šport > Košarka
4 ogledov

Iverson obožuje folk glasbo

Allen Iverson v Detroitu novači privržence folk glasbe. Žurnal24 main
Ameriški košarkarski zvezdnik Allan Iverson ima povsem drugačen glasbeni okus od velike večine njegovih stanovskih kolegov v ameriški košarkarski ligi NBA.
 
 

Poslušajo samo  navadno sranje brez kakršnega koli pomena. Ti bedaki ne znajo ceniti dobrih folk pevcev, kakršen je bil Woody Guthrie. Včasih mi je kar slabo, ko jih gledam.

Iverson o glasbenem okusu njegovih soigralcev

 
Allen Iverson s svojo pojavo zagotovo ne spominja na nekoga, ki bi v svojem predvajalniku vrtel glasbo, ki v košarkarskih vrstah nima prav veliko privržencev. Ne bi bilo pretirano reči, da bi predvsem med temnopoltimi igralci lige NBA takšne lahko prešteli celo na prste ene roke. Iverson s svojimi značilnimi dreadlocksi in tatuji daje vtis klasično gorečega "NBA privrženca" rap ali hip hop glasbe, a novopečeni član Detroit Pistons prisega na –  folk ! "Večina mojih soigralcev posluša rap in podobno glasbo. Čudno. Sam prisegam na folk. Eminem je v redu, vendar pa bi vsakomur svetoval naj si kdaj pa kdaj zavrti pesem kot je 'Blowin' in the wind'. Te pesmi v sebi nosijo zelo globoka sporočila," je povedal Iverson .


Veliki "bad boy" lige NBA – Allen Iverson.

 
Iverson pa je le ohranil eno od lastnosti, ki so sicer bolj značilne za ljubitelje rapa in hip hopa. Svojo folk glasbo namreč posluša zelo naglas in s tem pošteno greni življenje nekaterim soigralcem. O tej obsesiji je spregovoril tudi njegov soigralec Tayshaun Prince . "Allen dostikrat pristopi k meni in mi v ušesa pomoli slušalke. Nenehno me prepričuje naj poslušam to sranje. Včasih privolim in nato nekaj sekund poslušam pesmi skupin kot so Peter, Paul and Mary (ameriška folk skupina iz šestdesetih – op.a) in mi govori, naj pozabim na ritem in se posvetim besedilu. Pravi, da imajo dvojni pomen. Kdo koga zaj******? Dobro, vem da prihaja iz Georgetowna, vendar pa si res ne predstavljam, da bi iskal globlji pomen v pesmih z naslovi kot so 'Puff the Magic Dragon'" je povedal Prince . Iverson je besen nad odzivom njegovih soigralcev in pravi, da bi se lahko potrudili biti tudi malce drugačni. "So že kdaj slišali za gospo po imenu Joan Collins? Poslušajo samo tisto navadno sranje brez kakršnega koli pomena. Ti bedaki ne znajo ceniti dobrih folk pevcev, kakršen je bil Woody Guthrie. Včasih mi je kar slabo, ko jih gledam," pravi Iverson .

Težave so se že pričele
Triintridesetletni organizator igre se je pred tedni iz Denverja preselil v Detroit v zameno za Antonia McDyessa in Chaunceyja Billupsa . Na prvih tekmah je vse potekalo po načrtih, a nemirna narava enega najbolj kontroverznih košarkarjev lige je udarila kaj kmalu. Iverson se namreč sredi tedna ni pojavil na treningu in bil zaradi tega začasno izključen iz moštva. "Iversona čaka težka denarna kazen. Zamujanja nikoli nisem prenašal in tudi z njim ne bo prav nič drugače," je povedal trener Detroita Michael Curry . Uradna različica naj bi bila, da je Iverson zamudil zaradi bolezni v družini, a pri največjem ljubitelju folk glasbe med temnopoltimi igralci lige NBA nikoli nič ne drži kot pribito.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.