Šport > Košarka
18 ogledov

Iverson podpisal za Bešiktaš

1/9
Žurnal24 main
Po pričakovanjih je legendarni Allen Iverson v petek podpisal za turški Bešiktaš, kjer naj bi preživel naslednji dve sezoni in za to dobil štiri milijone ameriških dolarjev. Pogodbo je podpisal v Ameriki.

Allen Iverson je predsedniku Bešiktaša Yildirimu Demirorenu dveletno zvestobo obljubil v New Yorku in ob tem povedal: "Sem na tisti točki kariere, ko vem, da psihično in fizično lahko igram košarko in to želim početi. Če ne morme igrati v NBA, a želim igrati košarko, potem je to odločitev, ki jo moram narediti.“ Kar enajstkratni udeleženec All-Star srečanj pa je še dodal: "Najbolj pomembno je bilo to, da so me želeli.“ Iverson je v lanski sezoni v majici Philadelphia 76'ers odigral 25 srečanj s povprečjem 13,9 točke. Iverson, ki je na skupno 17. mestu strelcev lige NBA vseh časov (24,369 točk), je najlepša leta svoje kariere preživel prav pri Philadelphii. Igral pa je tudi za Denver Nuggets, Detroit Pistons in Memphis Grizzlies. Leta 2001 je bil MVP lige, ko je 76'ers popeljal do finala lige NBA. Petintridesetletnik bi v majici Bešiktaša lahko debitiral 20. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.